Recepty a Vaření

Plněná kuřecí kapsa z kynutého těsta – Babicovy dobroty

Plněná kuřecí kapsa z kynutého těsta – Babicovy dobroty

Výborný oběd nebo skvělá večeře. Recept není tak jednoduchý, ale musíte ho vyzkoušet, z výsledku budete nadšení. Kapsa z kynutého těsta a směs podle vaší chuti. Jak na těsto a jak si připravit směs?

Vše, co potřebujete vědět o CBD


Vše, co potřebujete vědět o CBD

Pokud se stal nějaký výživový doplněk trendem letošního roku, je to rozhodně CBD. Nejen, že se čím dál častěji objevuje v nabídkách lékáren a obchodů se zdravou výživou, ale také naprosto zaplavil sociální sítě. V případě, že jste se mu rozhodli dát šanci, pro vás máme odpovědi na ty nejpalčivější otázky, které se CBD týkají.

Jak zpracovat kuřecí maso. Domácí čína a kuře na kari - vyzkoušejte tyto dva recepty

Jak zpracovat kuřecí maso. Domácí čína a kuře na kari - vyzkoušejte tyto dva recepty

Domácí kuřecí čína a kuřecí prsa na kari se smetanou. Jak tato dvě výborná jídla uvařit? Jednoduché a rychlé recepty, které zvládne každý z nás. Vyzkoušejte a uvařte si dobrý oběd z kuřecího masa.

Sladká chuť dýně na podzimní chmury

Sladká chuť dýně na podzimní chmury

Teplá žlutooranžová barva dýně potěší naše oči a sladká plná chuť zase prohřeje naše tělo. Tato nízkokalorická podzimní královna je bohatým zdrojem minerálů a vitamínů, působí pozitivně na vnitřní orgány i na naši mysl.

Jak na skvělý bramborový guláš. Vyzkoušejte tento recept

Jak na skvělý bramborový guláš. Vyzkoušejte tento recept

• 2 lžíce oleje • 1 velká cibule • 2 lžíce sladké mleté papriky • 1 lžička pálivé mleté papriky • 2 stroužky česneku • 500 g brambor • 1 lžíce hladké mouky • 200 g párků nebo klobásy • sůl, pepř, majoránka, kmín

Pár jednoduchých nápadů, jak přijít na chuť TOFU

Pár jednoduchých nápadů, jak přijít na chuť TOFU

Tofu má nálepku bílé hmoty bez chuti a stále to není úplně běžně kupovaná potravina, kterou si pravidelně dáváte na stůl. Přitom je to potravina budoucnosti a lidskému organismu prospívá.

Šest oblíbených potravin, u kterých se vyplatí připlatit si za BIO kvalitu

Šest oblíbených potravin, u kterých se vyplatí připlatit si za BIO kvalitu

Za kvalitu se platí a v potravinách to platí stejně, jako u jiných produktů. Ale tady jde nejen o samotný produkt, ale i o lidské zdraví. Pozornost při nákupu se tedy vyplatí.

Jak vyrobit dokonalá míchaná vejce. Odborníci nedoporučují používat populární doplněk

Jak vyrobit dokonalá míchaná vejce. Odborníci nedoporučují používat populární doplněk

Při přípravě dokonalých míchaných vajec záleží na každém detailu. Na internetu lze nalézt několik receptů a tipů, které doporučují přidání prášku do pečiva do míchaných vajec. Profesionální kuchaři ale tvrdí, že se jedná o chybu.

Špenátová roláda s plátky uzeného lososa

Špenátová roláda s plátky uzeného lososa

• 15 listů špenátových listů • 3 vejce • lžíce strouhaného parmezánu • 10 dkg tvarohu • lžíce mouky • sůl • pepř • 25 plátků uzeného lososa • malý šálek smetany

Rostlinná mléka. Jak si je levně a jednoduše připravit doma

Rostlinná mléka. Jak si je levně a jednoduše připravit doma

Rostliná mléka jsou skvělou volbou pro vegany, lidi s alergií na laktózu. Pochutnají si na nich ale všichni. Seženete je v téměř každém obchodě. Jejich ceny jsou ale většinou hodně vysoké a nemáte vždy jistotu, že jsou úplně přírodní. Můžete si je ale zdravě, levně a jednoduše připravit i doma!

Cuketa na zahradě, cuketa u babičky, cuketa v kuchyni – prostě všude. Jaké recepty můžete vyzkoušet

Cuketa na zahradě, cuketa u babičky, cuketa v kuchyni – prostě všude. Jaké recepty můžete vyzkoušet

Srpen je bez debat obdobím cuket. Mnoho z nás si stěžuje, že už neví, co s ní. Jaké recepty jste ještě nevyzkoušeli? Co takhle si udělat slané cuketové palačinky nebo sladký cuketový moučník se zakysanou smetanou?

Listové těsto – rychlé a chutné recepty

Listové těsto – rychlé a chutné recepty

Univerzálnost. Jedno slovo, které dokonale charakterizuje tento druh těsta. Můžeme ho zpracovat na slano, ale i na sladko. Jakými jednoduchými recepty okouzlíte návštěvu?

Jak nejlépe využít borůvky v kuchyni. 3 recepty, kterými potěšíte

Jak nejlépe využít borůvky v kuchyni. 3 recepty, kterými potěšíte

Jednoduché recepty, které vám zpříjemní den. Sbírání borůvek je velmi pracné a zdlouhavé, ale vyplatí se! Využít je můžete na mnoho způsobů. Jak na borůvkovou limonádu, nanuk nebo palačinky?

Domácí pizza a skvělé langoše. Jak na to

Domácí pizza a skvělé langoše. Jak na to

Chystáte se dělat večeři, ale došly vám veškeré nápady? Co takhle skvělá domácí pizza, na kterou si dáte věci podle své chuti? Nebo langoš s pořádnou dávkou tatarky, kečupu a česneku? Oba recepty na skvělou večeři najdete níže!

Krémový makovník – neobvyklý recept, který vás dostane

Krémový makovník – neobvyklý recept, který vás dostane

Když jsem tento makovník zkoušela poprvé a viděla, jak je řídké těsto, tak jsem si řekla, že to nedopadne. „Aspoň si slepice pochutnají!“ To byla první věta, na kterou jsem pomyslela, když jsem míchala těsto. Nebojte se a vyzkoušejte, výsledek stojí za to.

Stačí pouze 6 surovin a lehký nadýchaný piškot je na světě

Stačí pouze 6 surovin a lehký nadýchaný piškot je na světě

Už dlouho hledáte recept na dobré piškotové těsto? Pokud chcete upéct něco skvělého na rodinnou sešlost, oslavu nebo jen k odpolední kávě, tak jste na správném místě! Málo surovin a během chvilky hotové, ideální kombinace.

Lahodný a rychlý salát s melounem a rajčaty

Lahodný a rychlý salát s melounem a rajčaty

Zazvonili u vás nečekaní hosté? Žádný problém. Tento salát vytvoříte během několika minut. V létě má spousta lidí vždy v lednici meloun a rajčata. A na balkoně malou bylinkovou zahrádku.

Nebojte se konzumovat tuky. Dokonce by měly tvořit 30 % stravy

Nebojte se konzumovat tuky. Dokonce by měly tvořit 30 % stravy

Tuky jsou spojeny s přírůstkem tělesné hmotnosti a zdravotními problémy. Proto se jim snaží většina lidí vyhýbat. Opak je ale pravdou. Jen je třeba zvolit ty správné.

Vyměňte klasické brambory za topinambur a zhubnete

Vyměňte klasické brambory za topinambur a zhubnete

Topinambur, známý také jako artyčok jeruzalémský, se pěstuje pro dekorativní účely a šťavnaté hlízy, které jsou navíc zdravé. Má mírně ořechovou, sladkou chuť. Až donedávna o této zelenině mnoho lidí nevědělo a nyní ji můžete koupit v každém supermarketu.