Jak zpracovat kuřecí maso. Domácí čína a kuře na kari - vyzkoušejte tyto dva recepty
Foto: Autor: Elena Eryomenko / www.shutterstock.com

Jak zpracovat kuřecí maso. Domácí čína a kuře na kari - vyzkoušejte tyto dva recepty

Jak zpracovat kuřecí maso. Domácí čína a kuře na kari - vyzkoušejte tyto dva recepty Další fotografie v galerii >
Foto: Autor: Elena Eryomenko / www.shutterstock.com

Domácí kuřecí čína a kuřecí prsa na kari se smetanou. Jak tato dvě výborná jídla uvařit? Jednoduché a rychlé recepty, které zvládne každý z nás. Vyzkoušejte a uvařte si dobrý oběd z kuřecího masa.


Kuřecí čína

  • 200 g kuřecího masa
  • koření na čínu
  • bramborový škrob (solamyl)
  • 70 g mrkve
  • 70 g červené nebo oranžové papriky
  • 100 g pórku
  • 100 g cukety
  • kukuřice, hrášek
  • sójová omáčka
  • sůl
  • chilli omáčka sladká
  • olej

Postup:

Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky nebo nudličky, zakapeme ho cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí. Pokud kořenící směs neobsahuje sůl, maso osolíme a necháme chvíli odležet.

Mezitím si připravíme zeleninu, kterou budeme potřebovat. Mrkev a pórek pokrájíme na tenká kolečka, papriku a cuketu na nudličky. Kukuřice s hráškem může být mražená nebo z konzervy.

Odležené maso posypeme lžící solamylu, aby se všechny kousky obalily. Následně je vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme je ze všech stran dozlatova.

Po osmažení je vyndáme z pánve stranou a do pánve s olejem z masa nasypeme připravenou zeleninu, kterou smažíme zprudka za občasného promíchání. Hotovou zeleninu zaprášíme cca lžičkou solamylu, promícháme, přilijeme vodu dle potřeby (cca 60 ml), dochutíme sójovou omáčkou a asi lžící sladké chilli omáčky. Vše necháme krátce provařit. Zeleninu odstavíme, přidáme k ní osmažené maso a promícháme.

Podáváme nejlépe s rýží.

Kuřecí prsa na kari

  • 2 cibule
  • sůl
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • smetana ke šlehání
  • 600 g kuřecího masa

Postup:

Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme s kari kořením a solamylem.

Na oleji si orestujeme najemno nakrájené cibule, přidáme maso a osmažíme ho. Přidáme sójovou omáčku.

Zalijeme smetanou a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Dle chuti dokořeníme.

Jako přílohu podáváme rýži.

Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy

Novinky

<< Předchozí článek Další článek >>