Jak vyrobit dokonalá míchaná vejce. Odborníci nedoporučují používat populární doplněk

Jak vyrobit dokonalá míchaná vejce. Odborníci nedoporučují používat populární doplněk
Při přípravě dokonalých míchaných vajec záleží na každém detailu. Na internetu lze nalézt několik receptů a tipů, které doporučují přidání prášku do pečiva do míchaných vajec. Profesionální kuchaři ale tvrdí, že se jedná o chybu.

Kuchaři přidávají do míchaných vajec trochu mléka nebo smetany, aby pokrmu dodali správnou strukturu, jemnost a lehkost. Blogeři našli ještě další způsob, jak toho dosáhnout. Přidání malého množství prášku do pečiva.

Ačkoli tato metoda získala uznání od mnoha dalších influencerů, šéfkuchaři tvrdí, že přidání prášku do pečiva není nutné. A podporují spíše použití přírodních vlastností vajec a několik technik, které dosáhnou stejně vynikajícího účinku bez zbytečných chemických přísad.

 Nejprve se pokuste oddělit žloutek od bílku a poté ho rozšlehejte metlou. Pak pomalu přidávejte žloutky a míchejte. Poté vejce smažte na mírném plamenu na trošce rozpuštěného másla.

Jak připravit dokonalá míchaná vejce? Přinášíme vám několik tipů

1. Čím vyšší je kvalita vajec, tím lepší budou míchaná vejce

2. Perfektní míchaná vejce by měla být smažena na másle. Máslo má velký vliv na chuť celého pokrmu.

3. Míchaná vejce můžete připravit také na smažené cibulce. Dvěma vejcím odpovídá množství zhruba čtvrtky běžné cibule. Vajíčka budou ještě lepší, když do nich přidáte trochu česneku.

4. Pokud připravujete míchaná vejce se slaninou, nezapomeňte, že by se neměla během smažení moc míchat, protože voda obsažená ve slanině se uvolní a místo křupavé slaniny vám vznikne spíše slanina dušená. Alternativou ke slanině může být také šunka nebo malé kousky hovězího masa. Pamatujte ale, že vejce se na pánev přidají až poté, co jsou osmahnuty všechny zbylé ingredience.

5. Po vhození vajíček do pánve je nechte trochu opéct a poté teprve promíchejte. Míchaná vejce budou díky tomu vypadat mnohem lépe a budou více lákat k chuti.

6. Nezapomínejte na přísady, které celý pokrm pozvednou čerstvé bylinky! Nejoblíbenější bylinkou k vajíčkům bývá na jemno nakrájená pažitka.

7. Míchaná vejce nemusí být vždy solena. Pokud jste však zvyklí sůl přidávat, osolte je až na talíři.

A nakonec přinášíme jeden rychlý recept, který lze použít pro rychlou večeři

Na pánvi osmahněte na drobno nakrájenou cibulku a trochu česneku. Až cibulka zesklovatí, vhoďte do pánve kousky oblíbeného masa a nechte orestovat. Přidejte cuketu, papriky a cherry rajčátka a opět opékejte. Nakonec do pánve vhoďte vejce, nechte také mírně opéct a pak míchejte, dokud nebudou vajíčka hotová. Servírujte nejlépe posypané oblíbenými bylinkami či sýrem. Dobrou chuť!