Věnečky z odpalovaného těsta jako z cukrárny

Věnečky z odpalovaného těsta jako z cukrárny
Blíží se vám nějaká oslava narozenin? Nebo jen chcete připravit své rodině něco dobrého na zub? Jednoduché těsto, pudinkový krém a výborný výsledek. Jak připravit oblíbené věnečky?

Suroviny:

  • 1/4 l vody
  • 1/2 máslo (Hera)
  • 12,5 dkg hladké mouky
  • 4 celá vejce
  • špetka soli

Pudinkový krém:

  • 0,5 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 6-8 lžic cukr krupice
  • 1 máslo
  • rum

Postup:

Na mírném ohni, ve vodě a za stálého míchání rozpustíme máslo, přidáme špetku soli. Voda nám nesmí vařit. Po rozpuštění přidáme mouku. Může se zdát, že se nám těsto připaluje, nemusíte mít strach, má to tak být. Mícháme zhruba 4-5 minut.

Těsto za občasného míchání necháme vychladnout a mixérem postupně vmícháme 4 celá vejce. Až zapracujeme jedno, přidáváme další.

Pytlíkem na plech vytváříme věnečky. Uděláme jakoby 2 kolečka na sebe. Pečeme dozlatova asi na 180-200 stupňů. Když na ně sáhneme a jsou tvrdé, máme hotovo.

Ihned po vytažení z trouby věnečky rozkrojíme, pak by nám to nešlo. Po vychladnutí plníme krémem.

Uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Pak stáhneme škraloup a míxérem vmícháme ušlehané máslo, nakonec přidáme trochu rumu. 

Věnečky naplníme krémem a můžeme servírovat!