Jak nejlépe využít borůvky v kuchyni. 3 recepty, kterými potěšíte
Foto: Autor: Subbotina Anna / Shutterstock.com

Jak nejlépe využít borůvky v kuchyni. 3 recepty, kterými potěšíte

Jak nejlépe využít borůvky v kuchyni. 3 recepty, kterými potěšíte Další fotografie v galerii >
Foto: Autor: Subbotina Anna / Shutterstock.com

Jednoduché recepty, které vám zpříjemní den. Sbírání borůvek je velmi pracné a zdlouhavé, ale vyplatí se! Využít je můžete na mnoho způsobů. Jak na borůvkovou limonádu, nanuk nebo palačinky?


K čemu jsou fialové bobulky dobré?

Super zdroj vitamínu C. Proč tento vitamín nezískat z přímo z přírody? Stačí malá mistička a na celý den máte vystaráno. Dále borůvky snižují hladinu cholesterolu v krvi, jako mrkev jsou dobré na naše oči a dokáží bojovat proti stresu. Celkově zlepšují imunitu, obrní vaše tělo před různými viry. Velkým bonusem je, že snižují váhu.

Borůvková limonáda

Suroviny:

  • voda
  • hrnek lesních nebo kanadských borůvek
  • 60 ml sirupu (bezový, malinový, pampeliškový)
  • šťáva z citronu

Postup:

Borůvky si důkladně omyjeme. S půl litrem vody a sirupem podle chuti si je dobře rozmixujte. Dolijte zbytkem vody, podle sebe si limonádu doslaďte například medem nebo přidejte šťávu z citronu. Dobrota hotová za 5 minut! K dozdobení můžete použít čerstvé borůvky nebo mátu.

Borůvkový nanuk

Potřebné ingredience:

  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 banán
  • 50 g borůvek

Jak postupujeme?

Všechny suroviny si do hladka rozmixujeme. Do formiček si na dno nasypeme čerstvé borůvky, mohou být celé nebo půlené. Zalijeme je rozmixovanou směsí. V půlce zase můžeme naházet čerstvé borůvky a zase zalejeme. Na formičky dáme držáčky na nanuky nebo nějaká dřívka a dáme aspoň na 6 hodin do mrazáku.

Borůvkové palačinky

Potřebujeme:

  • 100 g hladké mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 40 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • mléko dle potřeby
  • borůvky
  • zakysaná smetana nebo tvaroh

Postup:

Mouku, prášek do pečiva a cukr si smícháme. Přidám vajíčko a trochu mléka. Ručním šlehačem vše spojíme. Podle potřeby přidáváme mléko, aby těsto nebylo extra husté, ale aby zase neteklo. Palačinky připravujeme na trošce oleje.

V míse si rozmixujeme borůvky se zakysanou smetanou. Tuto směs použijeme na palačinky, ozdobíme borůvkami a můžeme podávat.

Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy

Novinky

<< Předchozí článek Další článek >>