Deskovky do každé rodiny: Ty nejoblíbenější deskové hry posledních let

Deskovky do každé rodiny: Ty nejoblíbenější deskové hry posledních let
Čekají nás dlouhé zimní večery. Čas, který přirozeně trávíme se svou rodinou a přáteli. Jak lépe než u kvalitní deskové hry? Podívejte se na ty nejoblíbenější - párty hry, strategické, rozvíjející fantazii, postřeh nebo logiku – zaručeně obohatí váš společný volný čas.

Krycí jména

Česká slovní hra na každou párty, která získala řadu ocenění po celém světě. Pravidla jsou velice jednoduchá, takže si je rychle osvojíte a můžete kdykoliv začít. Hrát můžete s dětmi zhruba od deseti let, s přáteli, ale i s lidmi, kteří jinak deskové hry moc nemusí. Krycí jména vtáhnou do hry zaručeně každého! Obtížnost hry si sami nastavíte podle zkušeností hráčů. Dešifrujte správně nápovědu kapitána a najděte své agenty. Ale pozor na vraha!

Carcassonne

Francouzská hra, která je inspirovaná opevněným jihofrancouzským městem shodného jména s rytířskou tradicí. Stala se klasikou moderních her, bývá součástí téměř každé rodinné výbavy, ale i přesto stále existují lidé, kteří ji nikdy nehráli. Základní pravidla této strategické hry jsou velmi intuitivní. Herní plochu si při hře tvoříte sami a pokaždé bude originální. Pokud by se vám přece jen hra časem omrzela, lze k ní zakoupit mnohá rozšíření, které vám kartičky oživí.  

Osadníci z Katanu

Máte-li rádi obchodování, zvolte tuto strategickou hru. Začínáte na neobydleném, avšak na suroviny bohatém území. Záleží na tom, kdo jako první obsadí ekonomicky výnosné území. Ohrozit vás můžou lupiči nebo zkušenější obchodníci. 

Dixit

Máte bohatou fantazii a máte chuť ji rozvíjet? Dixit - z latinského “řekl” - je vynikající hra pro začínající i zkušené vypravěče. Obsahuje dovedně ilustrované kartičky a vaším úkolem bude popsat je tak, aby byly spoluhráči správně určeny. Vaše představivost pojede na plné obrátky.

Ubongo

Logická hra se zajímavou grafikou a kvalitním herním materiálem vám učaruje svou jednoduchostí a praktičností. Je svižná, napínavá a zaujme děti i dospělé. Všichni hrajete zároveň, můžete si zvolit stupeň obtížnosti, a tak se klidně může stát, že mladší hráč vyhraje nad tím starším.

Duch

Nejlepší postřehová, jednoduchá a svižná hra, která synchronizuje obě mozkové hemisféry. Abyste byli úspěšní, musíte propojit oči a ruce, sledovat barvy i tvary, a pamatovat si čeho se určitě nedotknout. Za chvíli budete mít nejen zamotanou hlavu, ale i ruce. Co je však jisté, že se zaručeně pobavíte!