Tvoření s dětmi: Podzimní vyrábění z přírodnin

Tvoření s dětmi: Podzimní vyrábění z přírodnin
Nechte se inspirovat lesem při podzimní procházce a vytvořte si podzimní dekorace, které rozveselí a zútulní váš domov.

Při podzimní návštěvě lesa nepřehlédněte poklady, které padají společně s barevnými listy všude kolem. Dětské ručky si s nimi jistě dávno hrají a schovávají je po kapsách. Lesklé hladké kaštany, žaludy s malými čepičkami, rudé jeřabiny, rozevírající se pichlavé bukvice, buclaté šípky, rotující javorové nosíky a šišky nejrůznějších tvarů a velikostí. Každý rok nám příroda poskytuje bohatství materiálu k tvoření podzimních dekorací, drobných dárečků a figurek pro dětské hry.  

Barevné korále

Z šípků, jeřabin a javorových nážek vytvoříte nápadité korále. Důležité je natrhat si mladé plody a rovnou napichovat. Nenechte je ležet v teple, ztvrdly by a špatně by se navlékaly.

Girlandy z listů

Je až neuvěřitelné, jaké krásné barvy a tvary listů dokáže příroda vytvořit. Z vylisovaných pestrobarevných listů, žaludů, šípků a jeřabin si navléknutím na nit vyrábíme girlandy na ozdobu dveří, oken nebo prostoru kolem jídelního stolu. 

Závěs nad stůl

Místo zvonkohry si do prostoru zavěste ozdobu z nasbíraných plodů. Potřebujete vrbový proutek, který si stočíte do kruhu. Na režnou nit navlékněte různé přírodniny a přivažte je na kruh z proutí. Na vrchní stranu kruhu upevníme nitě na přichycení. Dávejte pozor, aby byl kruh vyvážený.

Figurky a zvířátka z kaštanů, žaludů, bukvic a šišek

Tvoření z kaštanů baví nejen děti, ale i dospělé. Potřebujete nebozízek, nůž, klacíky nebo špejle, drátek, přírodniny a svou vlastní fantazii. 

Uvidíte, jak se vám z vlastnoručních dekorací rozzáří úsměv na tváři.