Cestujte po celém světě z pohodlí domova: Postcrossing vám to umožní

Cestujte po celém světě z pohodlí domova: Postcrossing vám to umožní
Od mladého studenta z Japonska, od sedmileté holčičky z Kanady nebo od vysokoškolského profesora z Francie – nikdy nevíte, odkud k vám ručně psaná pohlednice dorazí. Sběratelství, moment překvapení, ale i obyčejná touha po poznání jsou motivací téměř osmi set tisíc registrovaných členů Postcrossingu z celého světa.

Jak to začalo

Mladému studentovi z Portugalska Paulovi Magalhãesovi před čtrnácti lety začalo chybět klasické ruční psaní. Schránka na dopisy se plnila pouze reklamními letáky nebo fakturami, ale pohled nebo dopis psaný rukou nepřišel žádný. Paulo se rozhodl to změnit, oslovil své přátelé a založil online platformu Postcrosssing. Ukázalo se, že podobné pocity sdílí lidé na celém světě. Dnes je na Postcrossingu registrovaných téměř 60 milionů odeslaných pohlednic.  

Začněte ještě dnes

Založit si zdarma profil na stránkách Postcrossingu může úplně každý nezávisle na věku. Registrace je skutečně snadná. Stačí vyplnit pár údajů o sobě, co máte rádi, jaké máte koníčky a případně které pohlednice preferujete. Poté pošlete první pohlednici na systémem generovanou adresu a zanedlouho dostanete jinou od náhodného člověka třeba z druhého konce světa.  Kolik pohlednic odešlete, tolik taky dostanete. 

Postcrossing je zábava pro celou rodinu

Posílat pohledy můžete i s nejmenšími dětmi. Nahlédnete tak spolu do života lidí z nejrůznějších koutů celého světa a osvěžíte si cizí jazyk. Budete nedočkavě kontrolovat schránku s napětím, ze které země přijde pohlednice tentokrát. Děti mohou zakreslovat místa doručených i odeslaných pohlednic do mapy a hravě se tak učit geografii. Z doručených pohlednic navíc vytvoříte nápaditou nástěnnou galerii. Možností, jak si s pohlednicemi hrát je mnoho. Postcrossing otevírá širší obzory a vrací kouzlo klasické pošty.