Symbolika zvířat: Jaké je vaše silové zvíře a co naznačuje

Symbolika zvířat: Jaké je vaše silové zvíře a co naznačuje
Lidé a zvířata se navzájem doplňují a podporují. V každém životním období nám může být blízká energie jiného zvířete. Najdete se ve vlkovi, včele či snad v delfínovi?

Můžeme cítit jeho přítomnost, i když s ním přímo nežijeme, často se nám mihne před očima, narážíme na něj v knihách, časopisech i ve skutečnosti. Můžeme z něj mít respekt nebo strach či vnímat jeho převahu. Pokud dáme zvířeti, které nás přitahuje, prostor, otevře se nám zvířecí svět, z kterého se můžeme mnohému naučit.

Silová nebo také totemová zvířata nás propojují s tajemným neviditelným světem prapůvodních energií. Mohou nám radit a nasměrovat nás tam, kam potřebujeme. Stávají se našimi průvodci. Avšak stejné zvíře může mít úplně jinou zprávu pro poznání dvou různých lidí. Je důležité naslouchat svým pocitům a všeobecnou symbolikou se nechat pouze inspirovat.

Dravec

Dravec má dokonalý nadhled nad pozemskými problémy. Ukazuje nám, vyšší cíle a rozevírá křídla svobody.

Delfín

Delfíni jsou strážci dýchání. Učí nás skrze dech přijmout všechny životní změny a okolnosti. 

Had

Had je symbolem proměny. Svléká svou kůži a ukazuje nám, že na každém konci něco nového začíná.

Vlk

Rozvážný i divoký vlk je věrným přítelem a dobrým vůdcem. Vede nás k naší vlastní intuici, ke správné cestě a poznání.

Sova

Moudrá sova nás učí pozorovat v klidu a s rozvahou. Faleš a lež jde stranou, zůstává jen to podstatné a pravdivé.

Včela

Pozorovat včelu a učit se od ní je pro nás daleko snazší než třeba u sovy. Včelky jsou pilné a pracovité, bez řečí a výmluv shromažďují den po dni med pro královnu. Být stále ve střehu a vnímat sebe jako součást společenství, to je včelí poselství.

Kůň

Kůň potřebuje být ve spojení stejně jako potřebuje být sám. Zlomený kůň je mrtvý kůň.  Ukazuje nám střední cestu, rovnováhu v komunikaci. Učí nás vyslovit své požadavky, ale chtít od druhých jen tolik, kolik sami dovolí. 

Kočka

Sebevědomí kočky ovládá nejednoho kočičího majitele. Kočka je rozhodná a přesně ví, co chce a potřebuje. Umět se rozhodnout, a v pravé chvíli se prosadit, je v některých životních etapách nezbytnou nutností. 

Jelen

Doménou jelena je rovnováha. Jako průvodce nás učí stát si za svým rozhodnutím s vnitřním klidem jelení síly. 

Liška

Je mistrem diplomacie. Liška nás učí chytrosti a rozvážnosti. Je pozornou a uvážlivou průvodkyní ve světě komunikace.