Slavné ženy, které se rozhodly zůstat bezdětné

Slavné ženy, které se rozhodly zůstat bezdětné
Životní osudy jsou opravdu rozmanité. Rozhodnutí nemít děti vychází z různých životních zkušeností. O mateřský cit však ani ženy bezdětné nepřichází a každá si nachází svou originální cestu, jak jej projevit.

Jitka Molavcová

Jitka Molavcová celý svůj život zasvětila divadlu Semafor. K dětem měla vždy hodně blízko, práci s nimi milovala a velice ji naplňovala. V osobním životě se rozhodla zůstat bezdětnou, její bývalý manžel Jan Petráň, s kterým třicet let žila, měl syna z předchozího vztahu a další dítě už nechtěl. Jitka již několik let žije s hercem a recitátorem Alfrédem Strejčkem a je mu oporou při léčbě následků vzácného Guillain-Barré syndromu.

Petra Janů

Populární česká zpěvačka vlastním jménem Jana Petrů vyrůstala se svou babičkou. Matka ji měla v osmnácti letech, manželství vydrželo pouhý rok a malou Janu s rozvodem odložila. Nikdy nezažila harmonickou rodinu, a na základě této zkušenosti se rozhodla děti nemít. 

Helen Mirrenová

Ani představitelka filmových anglických královen Helen Mirrenová se pro děti nerozhodla. “Moje děti by byly chudáci. Znaly by mámu spíš z televize než z domova. A tomu jsem chtěla předejít. Když nemůžu být mámou na sto procent, raději ji nebudu,” svěřila se Helen v deníku The Sun. 

Oprah Winfreyová

Americká moderátorka a jedna z nejbohatších žen světa. Životního naplnění dosáhla prostřednictvím svého pořadu, v kterém dle svých slov pomohla řadě lidí. Ve svém životě pomohla také mnoha dětem. Založila například školy a internáty pro dívky v Africe. Sama pocházela z velmi chudých poměrů a během svého života si prošla mnoha traumaty. Možná i proto se rozhodla zůstat bezdětná.