Léčivé dary našich snů: Naznačují psychický i fyzický stav našeho těla

Léčivé dary našich snů: Naznačují psychický i fyzický stav našeho těla
Sny nám poskytují vlastní obraz nás samých. Následujte své sny a objevte indicie, které patří jen vám a promlouvají k vašemu tělu tím nejsrozumitelnějším jazykem. Žádná kniha vám nenapoví tolik jako vaše vlastní sny.

Noční zpráva o zdraví člověka

Podle Roberta Mosse, autora knížky Vědomé snění, sny představují jakousi noční zprávu o zdraví člověka, která může být při pečlivém zaznamenání stejně přesná jako rentgenové či EKG vyšetření. A může být dokonce aktuálnější, protože odhaluje problémy, které mohou vyústit v tělesnou nemoc, ještě před tím, než si člověk začne na svůj fyzický stav stěžovat.

Léčebná síla snů

Tělo reaguje na naše představy a sny okamžitě. Neví, že nejsou reálné. Tělesné funkce, jako jsou svalové pohyby, signály nervové soustavy a krevní oběh, reagují na mentální a emoční vjemy, podobně jako by šlo o skutečný fyzický děj. Naše představy mají velkou moc a jsou nejúčinnějším nástrojem pro komunikaci s imunitním systémem. Následujte své sny a dostanete mnohem víc, než byste mohli získat z předem připravených vizualizací v knihách a audio nahrávkách. 

Sny nám ukazují smysl našich nemocí

Sny nám mohou naznačovat, jak naše zdravotní potíže souvisí s naší psychikou. Skrze snové příběhy si můžeme uvědomit pozitivní aspekty nemoci, jež nás mohou přimět k životnímu restartu či odpočinku od shonu a přehnaných nároků, které na sebe máme. Sny o nemocech a úrazech už samy naznačují, že je třeba zastavit zběsilý závod za vysněnou odměnou.

Sny usilují o rovnováhu

Sny jsou prostředníkem mezi námi a naším vnitřním léčitelem. Vycházejí často z vnitřní nerovnováhy a usilují o opětovné nastolení harmonie v našem životě. Vnitřní rádce navazuje spojení s naším egem prostřednictvím snů, aby nám pomohl nerovnováhu napravit dříve, než vyústí ve vnější krizi.

Pracujte se svými sny, inspirujte se v knihách, snářích, filmech a příbězích druhých, ale vždy se vraťte ke svému vlastnímu zdroji vnitřní moudrosti – snům.