Od čtvrtka zpátky do posiloven, vrací se i amatérské soutěže

Od čtvrtka zpátky do posiloven, vrací se i amatérské soutěže
Spolu s otevřením obchodů a restaurací přichází i rozvolnění v oblasti sportu. Otevřou se fitka, vrátí se amatérské soutěže, spolu s tím otevřou od čtvrtka i wellness centra.

Ne od pondělí, ale od čtvrtka se změní stupeň proti epidemiologické situace v České republice ze 4. na 3. stupeň. Provozy se otevírají za přísných hygienických podmínek, mohou mít otevřeno i v neděli.

Amatérské sportovní soutěže

Už více než týden mohou soutěžit profesionální sportovci, od čtvrtka se přidají i ti amatérští. Jedná se třeba o nižší fotbalové a hokejové ligy apod. Stejně jako v prvním případě se ale musí utkání odehrát bez přítomnosti diváků a fanoušků. Během zápasu mohou být přítomní pouze jednotliví sportovci a realizační tým.

Rekreační sport

Pokud si chcete zahrát venku s přáteli fotbálek, od čtvrtka je to možné, mohou však být přítomné pouze jednotlivé týmy, bez diváků. Pro rekreační sportovce se otevírají také vnitřní sportoviště, zde však může být přítomných pouze 10 osob.

Fitness centra a skupinové lekce

Jásat mohou také posilovny, ve kterých už na činky určitě sedá prach. Pro otevření posiloven platí pravidlo omezení kapacity, může být přítomen pouze 1 klient na 15 m² a je povinnost dodržovat rozestupy. Výjimku v rozestupech mají samozřejmě osobní tréninky s trenéry. Centra budou moci provozovat i skupinové lekce, maximálně však může v sále cvičit 10 osob včetně cvičícího. 

Wellness centra a bazény

Stejná pravidla jako pro fitka platí i pro bazény a wellness, jako třeba sauny, solária, masáže apod. Mohou otevřít provozovny, opět zde ale platí pravidlo jednoho zákazníka na 15 m².