Sny o hadech a jejich symbolika: Strach, uzdravení, hojnost a sexualita

Sny o hadech a jejich symbolika: Strach, uzdravení, hojnost a sexualita
Strach z hadů není neobvyklý, dělá nám společnost od počátku věků. Proto se sny o hadech mohou snadno stát jednou z nočních můr. Pokud se sny o hadech opakují, je vhodné se podívat na souvislosti s hadem v bdělém životě. Význam snu totiž z velké míry souvisí s vlastním přesvědčením.

Setkání s hadem

Nekontrolovaný strach z hada může znamenat mnohé. Jiný význam bude mít, pokud jste se s hady ve vašem životě již setkali či dokonce takového tvora chováte nebo si od něj udržujete patřičný odstup. Jak jste se cítili při setkání s hadem ve snu? Měli jste pouze mírné obavy z jeho náhlé přítomnosti nebo jste se potili hrůzou? Had je poslem něčeho nového v našem životě. Nepozorovaně a hlavně nečekaně se plíží do přítomnosti, do které nebyl zván. Co v poslední době odmítáte a čeho se bojíte?   

Had na těle

Hadi byli ve starověku považování za symbol fyzického i psychického uzdravení. Dodnes je symbol propletených hadů používán jako znak lékařů a lékárníků. Pokud na vás ve snu had vyleze a lehne si na určitou část těla, může být důvodem oblast, ve které stagnuje energie a potřebuje uzdravit. Had přichází tam, kde panuje nerovnováha.  

Kousnutí hadem

Jste-li ve snu hadem uštknuti a jeho jed vám koluje v těle, může jít obzvláště v těchto časech o uzdravující sérum. Zamyslete se však, zda v životě nepociťujete šíření negativních myšlenek vyvolaných okolím, které vám začaly proudit žilami.  

had zejména v ložnici může být dobrým signálem pro intimní život

Škrcení hadem

Krk je komunikačním kanálem, který nám umožňuje vyslovit myšlenky a podělit se o své názory. Škrtí-li vás ve snu had, položte si otázku: Co se bojím vyslovit? Co si nechci přiznat? Škrtící had může znamenat i manipulaci. Vyskytuje se ve vašem životě někdo, kdo vás k něčemu tlačí? Paradoxně se však můžete nutit úplně sami, had vám ve snu otevírá cestu do vašeho nitra. Naslouchejte svým pocitům. 

Had v ložnici

Had je symbolem intimity, posvátné sexuality, hojnosti a bohatství. Řada snářů odkazuje na negativní myšlenky, ale had zejména v ložnici může být dobrým signálem pro intimní život. Možná jste vpustili do svého života více intimity a důvěry. Had propojuje mužskou a ženskou sílu a přináší uzdravení nejen v sexuální oblasti.

Sen uživatelky: zdálo se mi kdysi dávno o hadovi to jsem ho jen viděla. Dnes se mi zdál zmatený sen: Byla jsem v domě šla jsem ven kolem rybnika, kde plavali kachny tam bylo bahno a potom jsem potkala asi zmiji…otočila jsem se v klidu a šla zase domů. Později se ze zmije stala pecinka… 

Had v práci

Nastala v práci nová situace, s kterou jste nebyli seznámeni? Je zde někdo, komu nedůvěřujete nebo s vámi manipuluje? Pronásleduje-li vás had v práci, zamyslete se, čím se necháváte v práci zavalit. Had jako duchovní zvíře přináší moudrost a zároveň výstrahu, abychom byli sami k sobě upřímní a čelili svým obavám

Barva hada

Jaký má váš snový had barvu a co ve vás tato barva probouzí? Teprve až si odpovíte na tyto otázky, můžete nahlédnout do významu barev hadů ve snech. Vždy ale dejte nejprve na vlastní intuici.

Sen o Bílém hadu

Viděli jste bílého hada a pociťovali strach a vzrušení? Bílý had může představovat nový začátek a změny.

Bílý had ve snu

Zdroj: Withaya Shutterstock / Shutterstock

Černý had ve snu

Hadi tmavých barev zrcadlí temné představy a strach z vašeho podvědomí. Něco neznámého vás děsí.

Černý had ve snu

Zdroj: Chz_mhOng / Shutterstock

Zdálo se vám o Červeném hadu?

Pozor, červená je výstraha. Sníte o hadech často, ale teprve nyní se vám ukázal had červený. To už je skutečné znamení: Zastavte se a vnímejte, co ve vašem životě bije na poplach.

Červený had ve snu

Zdroj: Rosa Jay / Shutterstock

Ukázka snu: Sen se odehraval v nejakych bazinach a mela sem hada ktereho sem mela na „voditku“ byl privazany za ocas a ja s nim po tech bazinach utikala pred krokodylem ktery ho chtel sezrat, do okoli jich tam bylo vic dokonce i hadu kteri vystrkovali z tela „trny“ a chteli nam ublizit (me a hadu na voditku) nakonec sem hada pustila a ten uz zvladl „utikat“ sam tak sem bezela pryc ale sel po me jiny a vetsi krokodyl porad sem se ohlizela a najednou po nem ze zadu skocil ten had a sezral ho a zachranil tentokrat on me, nakonec sem dobehla do nejakeho parku, bylo tam hezky, klid, spousta lidi a malinka zviratka, kocky, myval, veverka apod. Prochazela sem se tam a hledala sveho přítele ktereho sem pořád viděla před sebou a nemohla sem ho dohnat..