Děsivé sny o zkouškách: Vybízí k pravdivosti a odvaze

Děsivé sny o zkouškách: Vybízí k pravdivosti a odvaze
Sny o škole, zkouškách a studiu jsou jedny z nejčastějších. Děsí nejen studenty, ale obzvlášť dospělé, kteří už mají zkouškové období dávno za sebou. Co nám sny o zkouškách napovídají?

Ve snu se vracíme zpátky na školu, sedíme v lavici a před námi leží test. Vůbec jsme se na něj nepřipravovali a netušíme, na co se v otázkách ptají. Zpravidla pohoříme a přesně ve chvíli neúspěchu se probudíme celí vystrašení a rychle se ubezpečíme, že to byl pouze sen a tuto zkoušku už máme dávno v kapse

Takové sny bývají klasicky označovány za úzkostné. Ve skutečnosti, přijmeme-li jejich poselství, můžeme objevit velmi poučné rady. Možná se v našem životě na místě zkoušky objevuje něco nového, z čeho máme obavy, a sen nás nabádá, abychom k problému zaujali nové stanovisko a prozkoumali téma ještě z jiné stránky.

Nová situace nás učí pohlížet na život z jiné perspektivy a sen ukazuje nakolik jsme my sami připraveni změnit přístup.

Některé školní sny nekončí neúspěchem. Učitel udílí při zkoušce rady, doporučí učební postup nebo odkazuje na jinou školu. Sny nám v přeneseném významu pomáhají absolvovat školu života. Směřují naši pozornost k sobě samým, k našim vnitřním přesvědčením, a zda se jimi řídíme i ve skutečném životě. Lžeme-li sami sobě, může se nalhávání promítnout jako podvod při zkoušce, porušení pravidel či proklouznutí za zády učitele. 

Zdroj: Autor: ESB Professional / Shutterstock

Sny vybízí k pravdivosti a upřímnosti a vedou nás přímou životní cestou bez zbytečných oklik. Sen o promarněné zkoušce nás může uklidnit a dodat nám sebevědomí, protože takovou zkoušku jsme už pravděpodobně mnohokrát zvládli, a dokonce jsme při ní ani nebyli nazí nebo jinak zesměšnění, jak se také často ve snech zjevuje.