Zázračná síla medu a skořice: Elixír dlouhověkost a protizánětlivý lék

Zázračná síla medu a skořice: Elixír dlouhověkost a protizánětlivý lék
Med je přírodním lékem a vzácnou potravinou, jež je známa po tisíciletí. Skořice je zase nejstarší druh koření vůbec. Společně tyto dvě suroviny dokážou učiněné zázraky.

Léčivá síla směsi medu a skořice se léta využívá v různých kulturách po celém světě. Med dodává tělu energii a zklidňuje trávicí soustavu. Při dlouhodobé zácpě povzbuzuje činnost střev a při průjmech naopak jejich pohyb zklidňuje. Skořice podporuje funkci sleziny a pozitivně působí na naši paměť. Obohatíme-li med skořicí získáme zahřívající, protizánětlivou medicínu, která nás celkově nabudí a podpoří imunitní systém. 

Chronická únava

Vodu ohřátou na 40 °C smícháme se lžíci medu a lžičkou skořice a nápoj popíjíme několik dní vždy kolem třetí hodiny odpolední. Kombinace medu a skořice je skvělá také jako doplňková léčba.

Zánět horních cest dýchacích

Med se skořicí tlumí zánět a snižuje bolest. Používáme jako sladidlo do čajů nebo samostatně jako pomazánku s máslem. 

Infekce močového měchýře

Při infekci močového měchýře užíváme dvakrát denně sklenici vlažné vody s dvěma lžícemi vody a půl lžičky skořice. 

Kožní infekce

Směs medu a skořice dokáže zahojit kožní infekce včetně pásového oparu. Naneseme na postižené místo a necháme několik minut působit. 

Dlouhověkost

Čaj s medem a skořicí se užíval jako elixír dlouhověkosti již v dávné minulosti. Med a skořici zařazujeme do našeho jídelníčku obzvlášť v zimním období. Můžeme si udělat skořicový čaj s medem, namazat palačinky skořicovým medem nebo si skořici spolu s ořechy naložit do medu. I malou špetkou skořice do ranní kávy můžeme výrazně přispět ke svému zdraví.