Jsou sny o vlcích dobrým nebo špatným znamením?

Jsou sny o vlcích dobrým nebo špatným znamením?
Vlci jsou ve snech nejčastěji zobrazováni jako útočící, pronásledující nebo z povzdálí pozorující. V indiánské kultuře jsou považováni za průvodce naším podvědomím. Pomáhají čelit těm nejhlubším obavám a ve snech se zjevují, aby nám ukázali cestu vnitřní síly.

Sigmund Freud a Carl Jung věřili, že snění o vlcích souvisí s obrazy, které nám jsou předkládány v bdělém životě. Vlci v našich příbězích obecně hrají negativní roli. Nenávist k vlkům se zrodila již v období domestikace prvních zvířat, když se divocí vlci vrhali na dobytek. Lidé si k vlkům vypěstovali hluboký respekt. Vlci jsou však také vnímání jako majestátní, krásní a jako zdroj posvátné moudrosti. Stejně tak naše vlčí sny mohou mít jak pozitivní, tak negativní význam.

Zatímco negativní sny nás mohou naplnit hrůzou a strachem, nemusíme zaznamenat, že vlk zobrazující se ve snech má hlubší význam. Symbolicky znázorňuje kladné hodnoty - zejména svobodu, silné sociální spojení, inteligenci a důvěru ve fyzický i duchovní svět.

Zdroj: Autor: AB Photographie / Shutterstock

 

Co znamená, když vás vlk ve snu pronásleduje

Jste-li ve snu pronásledováni vlkem, pravděpodobně vás v životě něco významně stresuje. Vlk je spojen s pravdivostí a upřímností. Jeho symbol se vás snaží dohnat k sobě samému. Možná k sobě nejste upřímní a nežijete v souladu s tím, jak se skutečně cítíte. Je důležité, abyste se naučili postavit sami za sebe a dělat v životě to, co má pro vás smysl. Přílišná empatie a obava, že svými činy urazíme pocity jiných, nám nedovolí postavit se sami za sebe. Položte si otázku, zda jsou ve vašem životě nějaké oblasti, ve kterých máte pocit, že nejste schopni vyjádřit své pravé já. Může to být stanovení hranic ve vztahu, práci, rodině nebo s přáteli, kde své názory a rozhodnutí potlačujete. Vlk vám ukazuje, že nedostatek hranic ovlivňuje vaši schopnost zdravě žít v souladu sami se sebou.

Význam snu o vlčím útoku  

Sen, který významně napadá pocit bezpečí může vyděsit naprosto každého. Setkání s agresí ve snu značí strach z útoku v bdělém životě. Agrese nemusí být na první pohled zřetelná, naopak může být potlačena hluboko ve vaší psychice a souvisí s pocitem bezpečí ve vašem životě. Zamyslete se, zda neexistuje konflikt, kterému se nevědomky bráníte. 

Když ve snu vidíte, jak vlk útočí na někoho jiného 

Pokud se vám zdá, že vlk napadne vaše blízké a vy jen bezmocně přihlížíte, znamená to, že i v bdělém životě musíte nečinně sledovat, jak se někdo ve vaší blízkosti trápí. Takové sny se zdají zejména empatickým lidem, kteří se musí smířit se skutečností, že každý si se svým problémem musí nakonec stejně poradit sám. I když je někdy utrpením přihlížet trápení druhého, to nejlepší co pro něj můžeme udělat je nechat jej vybojovat si svou vlastní bitvu. Pokud na sebe často berete problémy druhých lidí, tato snová zpráva vám může ukazovat správný směr. 

Vlk jako symbol moudrosti, uzdravení a ochrany

Vlci se nám ukazují ve snech také jako znamení síly a bezpečí. Možná vás vlk ve snu sleduje z povzdálí, jde ve vaší stopě, aniž by vám chtěl ublížit nebo se s vlkem dokonce spřátelíte a on se od vás nechá pohladit. To všechno jsou signály podpory, přátelství, moudrosti nebo uzdravení. Vlk doprovázející vás ve snovém světě je skvělým znamením. 

Při interpretaci vašeho snu se řiďte hlavně vlastní intuicí. Každý má svůj intuitivní snový jazyk, který je právě pro něj nejlepší. Informace uvedené v článcích vám mohou ukázat směr, ale nikoliv všechny souvislosti. Najděte si klidné místo a naslouchejte svým vlastním odpovědím na to, co pro vás symbolika vlka ve snu znamená.