Osvědčená dieta z Řecka slibuje slušné výsledky po 3 dnech

Osvědčená dieta z Řecka slibuje slušné výsledky po 3 dnech
Středomořská strava patří mezi nejoblíbenější stravovací směry. Dietní plány, které jsou na ní založené, opravdu fungují. Rádi byste se nejen zbavili kil navíc, ale i zlepšili své zdraví?

Je zdravá a chutná. Pokud s ní chcete začít, nejvhodnější při našich klimatických podmínkách bude léto. Můžete ji brát ale i jako detox po novém roce. Začít se dá v podstatě kdykoliv. Stačí se jen odhodlat, poskládat si jídelníček a zabojovat. Tato dieta je až zázračná, protože první výsledky uvidíte už po 3 dnech!

Proč funguje?

Dodá vám veškeré minerály a vitamíny, které vaše tělo potřebuje. Zároveň ale přijmete velmi malé množství kalorií. Skládá se z jednoduchých pokrmů. Hlavní je vejít se do 1000 kcal za den, v tom je její efekt. A především je nutné kalorie vhodně rozložit. 250 kcal ke snídani, 50 kcal ke svačince, k obědu můžete více – 400 kcal a k večeři zas o trochu méně – 300 kcal. Je to zcela minimální počet kalorií, které by měl člověk přijmout. Je proto důležité nejít pod hranici 1000 kcal za den.

Je potřeba doplňovat pochutiny. Přijímejte dostatek vody, slabých čajů, případně minerální vodu. Vypít byste měli nejméně 2–3 litry tekutin za den. Po přechodu z této třídenní diety, kterou byste skutečně měli držet pouze omezenou dobu, by se mělo přejít na jiný typ stravování. Například na klasickou středomořskou dietu.

 Zařadit do jídelníčku ryby, Zdroj: Alexander Raths / Shutterstock

Co jíst?

Jíme lehkou stravu, která se snadno připravuje. Můžete vyzkoušet řeckou kuchyni, zařadit do jídelníčku celozrnné obiloviny, listovou zeleninu, ryby, luštěniny. Ozdravte svůj jídelníček. Při dodržování této diety můžete očekávat výsledky již po třech dnech! Pokud nebudete hřešit.

Ukázka jídelníčku:

Snídaně: ½ šálku cereálií s otrubami, šálek odtučněného mléka, šálek kávy bez cukru s trochou mléka

Oběd: 1 hrnek suché čočky, půl lžíce oleje, půlka cibule, 1 rajče, 2 plátky žitného chleba a 40 g sýru feta

Svačina: 1 kiwi

Večeře: 300 g pečených brambor, 100 g tvarohu, 50g cibule, ½ salátové okurky

 Můžete vyzkoušet řeckou kuchyni, zařadit do jídelníčku, listovou zeleninu, luštěniny, Zdroj: Sven Hansche / Shutterstock

Co vám ještě přinese?

V podstatě to záleží na tom, zda si ji dáte jako 3denní výzvu nebo pro vás bude startovní čárou ke zdravějšímu životu. Pokud přejdete plně na odlehčenou středomořskou stravu, má na zdraví prokazatelné účinky.

Budete se cítit plni energie. Nebudete přejedení, což poznáte i na náladě, a protože budete mít dostatek síly i ke sportu, pokud je vaším cílem hubnutí, je to jen další plus! Dále snížíte riziko chronických onemocnění. Změna stravy na zdravější se vždy projeví na těle – a to nejen na váze. Snížíte krevní tlak a také riziko srdečních onemocnění. Středomořská dieta posiluje i svaly a kosti. A obecně přijetí celkového nového životního stylu vám přinese ještě další benefity jako zlepšení psychického stavu, větší radost ze života a pohodu. Není od věci tuto dietu z Řecka vyzkoušet a zjistit, zda se hodí zrovna pro vás!

 

Zdroje: