Jaký typ člověka jste dle barvy vašich očí?

Jaký typ člověka jste dle barvy vašich očí?
Ne nadarmo se říká, že oči jsou branou do duše člověka. Z pohledu do očí je možné zjistit na první pohled o daném člověku spoustu poznatků, prvním pohledem může být patrná únava, rozšířené zorničky mohou značit požití návykových látek.

 Vztek, nervozita se dá také vyčíst z očí, ale také z chování těla. Můžeme se také na první pohled do něčích očí rovnou zamilovat, pojďme se však podívat, co značí barva očí o osobnosti daného člověka. 

Modrá

Modrá barva očí je typická pro obyvatele Evropy, zvlášť té severní, mnoho lidí považuje tuto barvu očí za nejkrásnější. Říká se, že lidé s modrýma očima mají klidnou a mírumilovnou osobnost a jsou představiteli moudrosti a znalostí.

Pokud máte modré oči, je čas se pochlubit! Psychologové říkají, že jste imunní vůči bolesti. No, možná ne imunní, ale snesete toho několikrát více než lidé s jinou barvou očí.

Zelená

Pokud máte zelené oči, jste poměrně vzácní a lidé s touto barvou očí jsou často spojováni s tajemstvím. Lidé se zelenýma očima jsou zvědaví, velmi vášniví ve svých vztazích a mají kreativní pohled na život. Přestože tito lidé mají tendenci snadno žárlit, mají velké množství lásky.

Vzhledem k tomu, že zelená je považována za mladistvou, povzbuzující barvu, lidé se zelenýma očima jsou rychlí, rozhodní a přináší do každého kolektivu život a energii.

Hnědá

Hnědá je jednou z nejčastějších barev očí, má ji přibližně 55 procent lidí. O lidech s hnědýma očima se říká, že jsou nezávislí, rozhodní a sebevědomí. Když se na vás lidé podívají, získají pocit bezpečí a stability – je o vás známo, že jste důvěryhodní. I když se možná chcete chovat tvrdě, vaše hnědé oči ukazují, jak laskaví a citliví skutečně jste.

Pokud spadáte do kategorie hnědých očí, je známo, že máte obrovskou duševní sílu.

Černá

Čistě černé oči jsou jedny z nejvzácnějších na naší Zemi. Většinou jde o velmi tmavý odstín hnědé. V tomto případě jste přirozeným vůdcem nebo vás alespoň tak lidé vidí. Jste tajemný, sebevědomý a intuitivní.

Černé oči, Zdroj: megaflopp / Shutterstock

Vzhledem k tomu, že barva vašich očí je na tmavší straně, je ve vašem systému více melaninu, což znamená, že máte tendenci pít méně. Jste také důvěryhodný a spolehlivý, ale od přírody tajnůstkářský. Jste extrémně pracovití a praktičtí, jste stejně vášniví a optimističtí a vždy ukazujete světu svou skutečnou hodnotu

Žlutá

Žlutá barva očí je velmi netypická a může se jí pyšnit jen málokdo. Většinou je to výsledný kontrast mezi okem modrým, zeleným a hnědým. Oko není nikdy zcela žluté, ale je v něm vidět více barev, někdy převládá právě žlutá.

Lidé, kteří mají takto zbarvené oči, jsou pro své okolí velmi extravagantní, zajímaví a vzbuzují v nich zájem. Nositelé těchto očí bývají velmi lstiví, vášniví, pozitivní a inteligentní.

 

Zdroj: