Smějete se hlasitě nebo se chichotáte? I tohle o vás ostatním leccos prozradí

Smějete se hlasitě nebo se chichotáte? I tohle o vás ostatním leccos prozradí
To, jak je úsměv důležitý, o tom vás zde nebudeme přesvědčovat. Vždyť každý ví, že úsměv umí navodit mnohem příjemnější atmosféru, komunikace je při úsměvu hned jednodušší a vy budíte velmi důvěryhodný dojem. I fakt, jakým způsobem se smějete, o vás leccos napovídá.

Jak a proč kategorizovat váš smích?

Smích dovede být nakažlivý. Smích léčí. Smích o vaší osobnosti mnohé napoví. Smích lze podle jeho hlasitosti a délky kategorizovat do různých kategorií. Po rozčlenění smíchu do kategorií s ním lze dále pracovat. Typ vašeho smíchu dokáže o vaší osobnosti říct více, než si myslíte. Okolí na vás prozradí například to, zdali jste dobře naladěný optimista, se kterým je bezpečné sdílet život, nebo nabručený morous, od kterého je lepší držet se dále. Každopádně platí, že...

Hlasitý a spontánní smích svědčí o vaší otevřenosti

Život je příliš krátký na to, abyste skrývali své emoce a chovali se podle očekávání druhých. Proto když vám něco přijde hodně vtipné, nebojte se rozesmát na plné kolo. Smějete se často nahlas nehledě na to, koho tím rušíte? Tak to jste otevřený člověk s velkou dávkou humoru a odvahy. Jste sví a nemáte co skrývat. Bránice z hlasitého smíchu sice bolí, je však dokázáno, že hlasitý smích procvičuje dýchání a vyplavuje stresové hormony z těla. Jen tak dál!

Hihňání je znakem přátelství a optimismu

Hihňáte se? V tom případě to člověk vedle vás bude mít velmi jednoduché. Jste přátelský člověk plný optimismu a vedle takových se nejen dobře pracuje, nýbrž se s nimi i dobře žije.

Jakým způsobem se smějete, o vás leccos napovídá, Foto: Krakenimages.com / Shutterstock

Sípání a popadání se za břicho o vás napovídá, že nejste strohý jedinec s obavou pustit si lidi k tělu

Pokud se při smíchu potýkáte s dalšími hlasitými projevy, jako je sípání a pokašlávání, znamená to, že vás často smích přistihne nepřipravené. O vaší osobnosti to prozrazuje to, že se humoru v životě nebráníte, naopak mu otevřete dveře, kdykoliv to jde, třeba i při žvýkání jídla.

Také tichý, ale upřímný smích je sympatický

Někdo zkrátka nemá povahově na to, rozesmát se na plnou pusu na celou místnost. To však ještě neznamená, že má návaly smíchu pod kontrolou. Také tichý, potlačovaný a upřímný smích má svá specifika. Značí, že máte své hranice, přes které ne všechny pustíte. To však neznamená, že jste horší než ti, co se umí smát spontánně a hlasitě. I vy máte smysl pro humor, jen se potřebujete trochu více hlídat. To nemusí být vždy na škodu, zvlášť v blízkosti jedinců, kterým hlasitý smích leze na nervy .

Nucený smích signalizuje, že vás něco trápí a sami sobě nedovolíte se uvolnit

Musíte-li se do smíchu nutit, brzy na vás vaše gesta i mimika prozradí, že vás něco trápí. O vás to může prozradit, že nejste ve své kůži. Z nějakého důvodu nemáte spojení s ostatními, nejste přímí, což z vás může okolí okamžitě vycítit.  

Škodolibý smích nikdo nemá rád

Posledním typem smíchu, který rozebereme, je ten škodolibý. Může být znakem vaší osobní frustrace, zákeřnosti a dlouhodobé nespokojenosti i osobnostní nestability.

 

Zdroje: