Znáte Hamsa Jógu? A co znamená Hamsa Jóga v astrologii?

Znáte Hamsa Jógu? A co znamená Hamsa Jóga v astrologii?
Hamsa jóga je podporována planetou Jupiter, která je v astrologii považována za největší blahodárnou planetu. Jaký je její význam a účinky? Dočtete se v našem článku.

Hamsa jóga je jednou z druhů jóg. Hamsa jóga je tvořena umístěním Jupiteru v určitých domech a také v určitých znameních. Jupiter je v astrologii považován za největší blahodárnou planetu. Jupiter jako přirozeně příznivá planeta má schopnost zneškodňovat různé nepříjemnosti, ale je třeba porozumět Hamsa józe a tomu, jak se tvoří. Pojďme se ponořit do významu Hamsa jógy v astrologii.

Co znamená Hamsa jóga v astrologii?

Když se planeta Jupiter nachází ve znamení Střelce, Ryb nebo Raka a v jednom z domů Kendry, tedy v 1., 4., 7. nebo 10. domě od ascendentu, vzniká Hamsa jóga. Jupiter je pánem znamení Střelce a Ryb a je povýšen ve znamení Raka.

Síla jógy bude záviset na síle Jupitera a na vlivech ostatních planet nad Jupiterem. Jóga má velmi silný vliv na život nativních osob, pokud se Jupiter nachází mezi 5 a 25 stupni a není v konjunkci s jinými planetami, jako jsou Mars, Saturn, Rahu a Ketu. Planeta by neměla být zasažena pánem 6., 8. nebo 12. domu a neměla by být oslabena v Navamse.

Planeta by také neměla být v retrográdním pohybu. Jupiter musí získat dostatečnou sílu i v oddílovém horoskopu, aby se těšil dobrým výsledkům jógy. Hamsa jóga přinese příznivější výsledky ascendentům ve znamení Berana, Blíženců, Raka, Panny, Střelce a Ryb, protože Jupiter je pro tyto ascendenty funkční blahodárnou planetou.

Jóga vykazuje příznivější výsledky pro duchovní vůdce, lidi zabývající se duchovními aktivitami nebo okultním učením, astrology, obchodníky, umělce, lidi zabývající se finančními aktivitami, klasickým učením a pro všechny ty, kteří jsou spojeni s Jupiterem nebo se zabývají jeho významem.

Jinými slovy, Hamsa jóga nemůže nastat s ohledem na každé znamení zvěrokruhu ve stejném domě a může být vysvětlena jednoduchým způsobem takto:

  • Rak, Střelec, Ryby – 1. dům
  • Kozoroh, Blíženci, Panna – 7. dům
  • Váhy, Ryby, Blíženci – 10. dům
  • Beran, Panna, Střelec – 4. dům
Jóga vykazuje příznivější výsledky pro duchovní vůdce, Zdroj: Edina pixels / Shutterstock

Účinky Hamsa jógy

  • Lidem, kteří mají v horoskopu Hamsa jógu, se dostane úcty od ostatních, jako je nadřízený, vysoký politický nebo vládní hodnostář.
  • Jóga obdaří lidi moudrostí, vědomostmi, prosperitou, idealistickými názory, bohatstvím, popularitou a dobrým vzhledem.
  • Silná energie Jupitera činí lidi ušlechtilými a dobročinnými. Mohou vykonat velkou práci pro slabší vrstvy společnosti i pro společnost a lidstvo jako celek.
  • Lidé se budou těšit dobrému jménu, slávě, bohatství, jmění a budou mít také silné sklony k náboženským, duchovním a charitativním činům. Pravděpodobně povedou život plný přepychu a pohodlí. Je pravděpodobné, že budou pracovat v oblasti náboženství a duchovna.
  • Lidé budou obdařeni božskými či nadpřirozenými schopnostmi nebo velkou inspirací.
  • V některých duchovních nebo náboženských organizacích mohou dosáhnout významných a čestných funkcí.
  • V závislosti na síle jógy v jejich horoskopu je také pravděpodobně bude následovat velké množství oddaných. Prozkoumejte silné stránky a pozitivní výsledky různých druhů jógy ve svém horoskopu.
  • Hamsa jóga je požehná velmi dobrým materialistickým pokrokem a budu moci dosáhnout velkého bohatství a majetku prostřednictvím podnikání, tvůrčí praxe, v oborech, jako je spiritismus nebo astrologie a další.
  • Lidé budou mít dobrý fyzický vzhled, budou jíst chutná jídla a budou ctnostní.
  • Budou mít všechny dobré vlastnosti Jupitera a jejich rady budou prospívat ostatním.

 

Zdroje: