Jakou osobností jste v závislosti na vaší délce nehtů?

Jakou osobností jste v závislosti na vaší délce nehtů?
Naše osobnost se může projevovat různými způsoby. To, jak se oblékáme, líčíme, jaký nosíme účes, jaké volíme doplňky, dokonce i to, jaký si vybereme kryt na telefon, je projevem naší osobnosti. Jak je to ale s nehty? Co mohou naše nehty prozradit druhým o tom, jakým jsme člověkem?

Dlouhé nehty

Lidé s velice dlouhými, lepenými nehty, jsou obvykle spíše extrovertní lidé, kteří se určitě neživí manuální prací, při které by jim dlouhé nehty překážely. Pokud nosíte hodně dlouhé nehty, jste nejspíš člověkem s vkusem pro módu, rádi se hezky oblékáte, fintíte, nosíte náhrdelníky a náramky a další módní doplňky a nevadí vám na sebe strhávat pozornost nebo upoutávat pohledy ostatních svým vzhledem.

Středně dlouhé nehty

Pokud nosíte středně dlouhé nehty, jste někde na půli cesty mezi extrovertem a introvertem. Také se rádi upravujete, ale chcete působit spíše elegantně a decentně než provokativně nebo poutavě. Rádi máte reprezentativní vzhled a nejspíše také neděláte žádnou těžkou manuální práci.

Krátké, upravené nehty

Krátké, zastřižené a upravené nehty obvykle vypovídají o introvertní osobnosti. Pokud si nehty zastřihujete na krátko a nelakujete nebo maximálně nenápadnými barvami či dokonce jen průhledným lakem, neradi na sebe upozorňujete. Můžete být také člověkem který dělá manuální práci, hraje na hudební nástroj nebo provozuje jiné zaměstnání, u kterého by vám dlouhé nehty překážely nebo byste si je každou chvíli lámali. Lidé s krátkými nehty jsou obvykle šikovní, manuálně zruční a praktičtí lidé, kteří se nebojí přiložit ruku k dílu. Lidé s kratšími nehty také nejspíš budou mít bližší vztah k přírodě, chodit na procházky a výlety do hor nebo pravidelně sportovat.

Krátké, okousané nehty

Okousané nehty nebo dokonce i okousaná kůžička kolem nehtů neprozradí o vaší osobnosti druhým nic lákavého. Lidé s okousanými nehty jsou obvykle nervózní a neurotičtí, introvertní a trpí nejistotou. Pokud máte okousané nehty, nejspíš se často stresujete, panikaříte, málokdy jste v klidu. Okousané nehty mohou naopak svědčit také o člověku, který není ani tak neurotický jako spíš nedbá o manikúru a místo stříhání nehtů si je jednoduše kouše, aby ušetřil čas. I to může vypovídat o uspěchaném životním stylu, workoholismu nebo dalších negativních vlastnostech.

 

Další drobnosti, které o vás vypoví nečekaně mnoho

Barva nehtů

I barva nehtů o vás může vypovědět druhým mnoho. Lakujete si nehty? Pokud ano, jaký používáte lak? Obyčejný čirý nebo rádi ladíte barvy například k aktuálnímu outfitu? Nebo rádi experimentujete se vzory, motivy, obrázky a dalším? I to může vypovědět o vaší osobnosti – pokud s nehty experimentujete, nosíte různé vzory a obrázky, jste nejspíš hravá osobnost plná radosti, baví vás veselé barvy. Pokud máte nehty raději jednobarevné nebo nenápadné, jste osobnost spíše umírněná, rádi působíte decentně a nenápadně.

I barva nehtů o vás může vypovědět druhým mnoho, Zdroj: Eshma / Shutterstock

Domácí péče nebo salón?

Vypoví o vás i to, zda si nehty upravujete sami, nebo si o ně necháte pečovat v salónu s manikúrou. Lidé, kteří raději zajdou do salónu, si potrpí na dobrý vzhled a profesionální služby, za které si rádi připlatí. Naopak ti, kdo si raději nehty upravují sami doma a hrají si s různými laky a barvami, jsou lidé hodně samostatní a často to mohou být i lidé neobvykle spořiví, kterým přijde zbytečné platit za službu, kterou si zvládnou doma provést sami, a ještě si u toho užijí zábavu a mohou popustit uzdu kreativitě.

Co o vaší osobnosti vypovídají vaše nehty? A co o vašich kamarádech a příbuzných? Zkuste si nehtů na ostatních lidech začít více všímat a uvidíte, že se o lidech kolem sebe dozvíte spoustu nových, zajímavých informací.

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text