10 zajímavostí o odvázaných Střelcích. Co o nich ještě nevíte?

10 zajímavostí o odvázaných Střelcích. Co o nich ještě nevíte?
Střelci jsou známí svou neustálou touhou po dobrodružství, zábavě a spontánnosti. Mohou ale lecčím překvapit. I když totiž žijí život jako dobrodružnou výpravu, v některých situacích se chovají poměrně nečekaně. Co byste na ně tedy netipli?

1) Nemyslí na důsledky

Jako spontánní a odvážné duše se Střelci většinou neohlíží na důsledky svých činů. Na jejich řešení bude přece dost času, až přijdou. Jsou zkrátka odvázaní a snaží se využít přítomnosti naplno, možná i na úkor své budoucnosti. Ale oni si s tím nějak poradí.

2) Neradi na druhé čekají

Ať už je Střelec vaším kamarádem, nadřízeným nebo jen někým, s kým máte domluvenou schůzku, nenechte ho čekat. Střelci nesnesou, když na něco nebo někoho musí čekat a přichází tím o svůj drahocenný čas. Dokáže jim to úplně zkazit náladu a ani jejich optimismus jim v tom nepomůže. 

3) Bojí se stereotypu

Střelci jsou aktivní a ať si vyberou jakoukoliv profesi, pravděpodobně to nebude nic monotónního a bezvýznamného. Jinak se v práci unudí k smrti. Nesnáší rutiny a přísné rozvrhy, potřebují totiž nějaké změny, alespoň jednou za čas. Z každodenního stereotypu mají jednoduše hrůzu, a tak udělají vše pro to, aby mu unikly, i kdyby to mělo znamenat nějakou drastickou změnu.

4) Jsou krutě upřímní

Střelci nemají potřebu pravdu dělit na stravitelná sousta nebo zaobalovat do sladkých řečí. Když si něco myslí, prostě to upřímně řeknou, ať už se kvůli tomu druzí cítí jakkoliv. Protože sami nevidí žádný smysl ve lhaní, umí prohlédnout jakoukoliv lež. Alespoň u nich tedy víte, že vám nic nenamlouvají.

5) Příkazy nepřipadají v úvahu

Střelci nesnáší, když se někomu musí podřizovat. Jsou nezávislí a rozhodní. Když něco dělat nechtějí, jen ztěžka je k tomu někdo dokáže přinutit. Kontrolu si navíc spojují s odpudivou představou pracovní rutiny a nechtějí pracovat pod někým, kdo by určoval, co mohou a nemohou dělat. Stejně to mají i v rodině, kdy se odmítají podřizovat rodičům či jiným příbuzným, kteří se jim snaží rozkazovat.

6) Přitahují štěstí a úspěch

Bez větší námahy se Střelcům daří mít štěstí a uspět i v tom, čemu by sami nevěřili. Často jsou až nerealisticky optimističtí, ale kupodivu se na ně štěstí snad pokaždé usměje.

Zdroj: Marquess789 / Shutterstock

7) Jsou to extrovertní introverti

Střelci to se svou společenskostí mají trochu zvláštně. Mají sice rádi komunikaci a dokážou konverzovat celé hodiny. Navíc jsou vtipní a na přátele si čas najdou kdykoliv. Na druhou stranu jim však nevadí ani být o samotě a často takové situace přímo vyhledávají, například na svých cestách. Také si pečlivě střeží své soukromí a dávají pozor, aby na sebe něco neprozradili.

8) Rádi potkávají další Střelce

Střelci si libují v potkávání dalších zrozenců svého znamení, a dokonce si s nimi často vytváří dlouhodobá přátelství. Nemusí si navzájem totiž nic vysvětlovat. Vědí, kdy jsou jejich otázky už moc osobní a kdy by měli brzdit s rozdáváním rad. Jsou zvyklí na upřímnost a sdílí dobrodružnou povahu. Jsou z nich proto i skvělí parťáci na každou cestu či výpravu.

9) Jsou rození detektivové

Střelci mají skvělou intuici a jsou od přírody zvědaví. Rádi proto zjišťují nové informace a vrtají se v zapeklitých případech. Navíc umí dobře zkoumat a pozorovat, takže dokážou rozlousknout kdejakou záhadu. Pokud tedy potřebujete něco vypátrat, rozhodně zajděte za Střelcem.

10) Jsou to jedlíci a mlsouni

Život Střelců je jedna velká jízda plná vášní, zábavy a dobrodružství. S podobným nadšením také ochutnávají a mlsají. Když mají možnost vyzkoušet nějaké nové jídlo či zvláštní kombinaci, ani chvíli nad tím neváhají, i kdyby se ostatní k dané věci neodvážili ani čichnout. Milují totiž jídlo a objevování, a tak tyto dvě věci s radostí propojují.

Zdroje článku: