10 zajímavostí o citlivých Racích, které vás zajisté překvapí

10 zajímavostí o citlivých Racích, které vás zajisté překvapí
Raci jsou tím nejcitlivějším a nejempatičtějším znamením celého zvěrokruhu. Jsou to rodinné typy, kterým na jejich blízkých hodně záleží. Čím kromě své emoční stránky ale může toto vodní znamení překvapit? Podívejte se na zajímavosti, které byste u nich absolutně nečekali.

1) Myslí i na sebe

Přestože jsou Raci tak soucitní, umí myslet i na sebe a svůj prospěch. Většinou nepřemýšlí logicky, ale řídí se spíše svými pocity. Díky tomu vědí, jaké nejlepší rozhodnutí pro sebe v danou chvíli mohou udělat a tímto instinktem se také řídí.

2) Jsou kreativní

Raci chtějí do dne vždy vykročit tou správnou nohou a snaží se to dělat i trochu neobvykle. I do všedních aktivit tedy umí přidat špetku kreativity a vyjadřují svou osobnost i v kuchyni nebo při cestě do práce.

3) Jsou štědří

Raci jsou věrnými přáteli a nikdy se nezdráhají pomoci kamarádovi v nouzi. Dají mu tolik svého času, kolik jen potřebuje, i kdyby toho zrovna měli až nad hlavu. Štědří jsou ale také u hmotných věcí a rádi dávají dárky, které druhým vykouzlí úsměv na tváři.

4) Je pro ně těžké odpouštět

Raci málokdy zapomínají na něco významného, a to platí o dobrých i špatných vzpomínkách. Navždy si budou pamatovat lidi, kteří je dokázali rozesmát a se kterými zažili své nejlepší chvíle. Na nepříjemné hádky a dlouhotrvající pře však také nezapomínají a budou je v paměti mít i dlouho po usmíření.

Ne vždy s nimi ale usmíření proběhne. Pokud totiž zradíte jejich důvěru, je pro ně hodně těžké odpustit a může to váš vztah navždy zničit.

5) Jejich povaha je komplikovaná

I když si myslíte, že Raka už dobře znáte, najednou vás opět překvapí svou reakcí či nápadem. Jejich povaha má totiž mnoho vrstev a nikdy je neodhalíte všechny. Proto se někdy chovají naprosto nečekaně a překvapují tím i své nejbližší.

6) Jdou si svou cestou

Raci nesnáší, když se jim někdo snaží říkat, co mají dělat. Raději si své cesty totiž vyšlapávají sami, a když jim někdo omezuje jejich svobodu, mohou reagovat útočně nebo dokonce agresivně. Přejí si totiž být ve svých rozhodnutích nezávislí, a tak si od druhých nenechají nic nařizovat.

Raci jsou citliví, zdroj: Rido / Shutterstock

7) Symbolizují začátek léta

Období Raka začíná v červnu a značí tak začátek léta. Není tedy divu, že toto teplé období patří mezi jejich nejoblíbenější dny roku a i horké počasí si umí s nadšením vychutnat.

8) Jsou citliví, ale ne ubrečení

O Racích se často říká, že jsou přecitlivělí a ubrečení. Je sice pravda, že vše vnímají intenzivněji než ostatní, ale umí se ovládat. Jsou v tomto ohledu totiž překvapivě silní a nikdy by se nerozbrečeli před někým, komu stoprocentně nevěří.

9) Jsou překvapivě sebevědomí

Dalším oblíbeným mýtem o Racích je to, že jsou nejistí. Je pravda, že jsou citliví a vnímaví, ale umí být také hodně sebevědomí a jsou z nich skvělí vůdci. Daří se jim i na vyšších pracovních pozicích, protože problémy umí řešit profesionálně a znají svou cenu.

10) Jsou věrní, ne majetničtí

Raci pro své blízké chtějí jen to nejbližší a rodina a přátelé jsou pro ně životní hodnotou, kterou neberou na lehkou váhu. Jsou vděční, že tyto osoby ve svých životech mají, a tak se jim to snaží vracet svou neustávající loajalitou. Znají ale své hranice, a pokud od nich druzí požadují více prostoru, s radostí jim ho dají. Mohou se zdát také přehnaně ochranářští, ale upřímnou konverzací se s nimi dá vše vyřešit.

Zdroje článku: