Narodili jste se s ascendentem Vah? Milujete zkrášlování a péči o vnější vzhled

Narodili jste se s ascendentem Vah? Milujete zkrášlování a péči o vnější vzhled
Hned po slunečním znamení je u horoskopu nejdůležitější ascendent. S jeho pomocí můžete odhalit svou podstatu, ale i dominantní vlastnosti a to, jak v životě dokážete fungovat. Jak je na tom ascendent ve Vahách a co přináší pro své nositele?

Obecná charakteristika člověka s ascendentem ve znamení Váhy

Ascendent zjistíte výpočtem, kde potřebujete znát své přesné datum a místo narození včetně konkrétního času. Jedná se tak o poměrně přesné určení, které mnohdy sedí výrazně více v porovnání s klasickou charakteristikou znamení. Pokud máte ascendent ve znamení Váhy, patříte mezi přemýšlivé lidi, kteří chtějí mít všechno dobře naplánované a promyšlené. Neradi podnikáte spontánní akce a silně se projevuje nerozhodnost, což platí při řešení menších, ale i větších problémů.

Musíte si tak vytvořit pomyslný žebříček hodnot, který pro vás bude sloužit jako kompas pro lepší rozhodování. Milujete zkrášlování a péči o vnější vzhled, což platí pro vás samotné i domov, který se snažíte maximálně zútulnit. Hodně vás ovlivňuje vnější energie, což se právě snažíte upravit pomocí nejrůznějších dekorací a zlepšení.

Cílem Vah je dosáhnout harmonického a příjemného vztahu. Zdroj: NDAB Creativity / Shutterstock

Láska a vztahy

V lásce jste věrní, a když se pustíte do vztahu, myslíte to vážně. Vaším cílem je dosáhnout harmonického a příjemného vztahu bez hádek a konfliktů, které bytostně nesnášíte. Zároveň však umíte být na partnera kritičtí a i přes zdánlivou nerozhodnost se mu budete snažit podsouvat vlastní rozhodnutí a představy. Rádi pomáháte ostatním a ve vztahu se uplatňuje vaše nesobecká stránka, kdy nemáte problém upřednostnit partnera. To ale nesmíte přehánět, jinak si to můžete později vyčítat.

Váhy nejsou moc kolektivní a pro nejlepší výsledky potřebují klid. Zdroj: fizkes / Shutterstock

Peníze a práce

V práci většinou nechcete dělat velkou kariéru, ale máte raději spíše takovou pozici, kde si budete moci v klidu a sami dělat to, co je potřeba. Příliš neholdujete kolektivu a pro nejlepší pracovní výsledky potřebujete klid a vlastní myšlenky. V práci se snadno můžete zařadit mezi oblíbence díky sklonům k preciznosti, trpělivosti a schopnosti vytvořit příjemné pracovní prostředí. Nijak nedáte na jednotvárnou pracovní činnost, ale patříte spíše mezi kreativní jedince, kteří rádi přichází s novinkami a zlepšeními.

Ascendent ve Vahách u muže

Jako muž s ascendentem ve Vahách snadno dokážete vytvořit příjemný domov a potřebné zázemí. Na druhou stranu však nemusíte mít takové ambice, což se může negativně projevit na domácím rozpočtu. Od partnerky občas očekáváte až příliš velkou iniciativu. Problémem může být i výraznější sklon k rozvoji závislostí. Na druhou nedáváte nijak okázale najevo své ego, což je příjemné při běžné konverzaci i řešení problémů, kdy jste konstruktivní a nepotřebujete si nutně připsat všechny zásluhy.

Ženy s ascendentem ve Vahách jsou věrné a rádi tráví čas doma. Zdroj: PH888 / Shutterstock

Ascendent ve Vahách u ženy

Ženy v ascendentu jsou ideální pro založení rodiny. Jsou obětavé, věrné a rádi tráví čas doma. Domov navíc dokážou prozářit. Je to tím, že si hodně potrpíte na vytváření útulného domova. A to nejenom dekoracemi, ale i vlastními činy, kdy se vždy snažíte najít spravedlivé řešení tak, aby bylo možné konflikt vyřešit i bez hádky. Chvíli vám trvá, než se naplno ponoříte do vztahu, ale pokud se tak stane, rozhodně to stojí za to.

Descendent v Beranu

Jako partnera potřebujete rozhodného, občas trochu sobeckého a sebestředného Berana, který jasně ví, co chce a jakým směrem se bude ubírat. V soužití s Beranem se můžete velmi dobře naučit prosazovat svůj názor a stát si za svým. I přímo v sobě přitom můžete ukrývat některé vlastnosti typické pro Berany. Jedná se hlavně o tvrdohlavost, protože když už se pro něco rozhodnete, tak se dokážete nadchnout a nechcete své pečlivě promyšlené plány nijak měnit.