Ascendent v horoskopu: Znamení zvěrokruhu, které ve chvíli vašeho zrození vycházelo nad obzor

Ascendent v horoskopu: Znamení zvěrokruhu, které ve chvíli vašeho zrození vycházelo nad obzor
Pokud se zajímáte o horoskopy a předpoklady pro váš život založené na znamení zvěrokruhu. Pravděpodobně jste již někdy slyšeli o termínu ascendent. O co jde, jaké důsledky z ascendentu vyplývají, a jak zjistit váš vlastní ascendent?

Co je ascendent

Zjednodušeně řečeno ascendent přesněji udává hodinu vašeho narození. Na základě toho, kdy jste se narodili, se pak z hvězdné oblohy odečte znamení zvěrokruhu, které při vašem příchodu na svět právě vycházelo nad obzor na východní straně horizontu.

Ascendent má podobný, ne-li vyšší význam jako samotné znamení horoskopu, ve kterém jste narozeni. Právě hvězdy totiž mají přímý účinek na tělo i duši, a tento efekt je nejsilnější při jejich východu na oblohu.

Podobně jako existuje 12 znamení zvěrokruhu, existují také 12 ascendentů, jenž nesou stejná jména jako hvězdná znamení. V žádném případě to však neznamená, že jste-li narozeni například ve znamení Ryb, že i váš ascendent bude z řad Ryb. Právě zde totiž hraje roli přesná hodina vašeho zrození. A síla a moc této samotné hodiny je opravdu značná.

Jak vypočítat vlastní ascendent

Pokud chcete vypátrat vlastní ascendent, je klíčové vědět, v kolik hodin jste v den vašeho narození přišli na svět. Tuto informaci lze někdy najít v rodném listu, případně se můžete zeptat vašich rodičů nebo dohledat rodinné záznamy.

Následně je nejpohodlnější variantou vybrat si některý z on-line kalkulátorů vašeho ascendentu, které jsou dostupné na internetu. Stačí pak potřebné údaje zadat do předvyplněných formulářů, případně na jejich základě vyčíst danou informaci z tabulky. Pak si jen najdete význam vašeho ascendentu ze seznamu níže.

Charakterové vlastnosti dle ascendentu

Beran 

  • klíčové vlastnosti: odvaha, statečnost, nezávislost

Berani působí na své okolí mocenským a velitelským dojmem, který je mnohdy až děsivý. Jste také soutěživí a vynalézaví, a navíc se často a úspěšně spoléháte na svůj instinkt.

Býk 

  • klíčové vlastnosti: divokost, spolehlivost, svéhlavost

Rádi se obklopujete kvalitními věcmi (dobré jídlo, stylové oblečení apod.), jste tudíž poměrně materialisticky založeni. Přesto víte, že bez práce nejsou koláče, a v práci jste často efektivnější než ostatní. Kreativita vám také není cizí.

Blíženci

  • klíčové vlastnosti: upovídanost, bystrost, zvědavost

Jste plní originálních nápadů, které chcete realizovat. Ideálně všechny najednou. V podobném duchu se pak nese i váš milostný život. Často však skončí váš partner se zlomeným srdcem, jelikož nejste ochotní se usadit. Jste také skvělými řečníky.

Rak

  • klíčové vlastnosti: tradičnost, péče o druhé, laskavost

Máte rádi svou rutinu a klid sami pro sebe. Osobní prostor je pro vás klíčový. Lidé si k vám často chodí pro nejrůznější rady.

Lev 

  • klíčové vlastnosti: sebevědomí, energičnost, zábavnost

Jako ascendenti Lva máte sklony k dramatičnosti a ke strhávání pozornosti na sebe. Svou bezchybností se snažíte inspirovat druhé. Vaše očekávání však není vždy lehké naplnit.

Panna 

  • klíčové vlastnosti: organizovanost, sehranost, spolehlivost

Působíte jako puntičkáři a perfekcionisté, což může vaše okolí děsit. Jste velmi komunikativní a zvídaví. Rádi svému okolí radíte v oblasti vztahů a intimního života. Nezapomínejte se ale věnovat také sobě.

zdroj: Rido / Shutterstock

Váhy

  • klíčové vlastnosti: atraktivita, romantičnost, něžnost

Navzdory nerozvážnosti lidí ve znamení Vah se vás v ascendentu tato vlastnost netýká. Obecně se snažíte potěšit všechny okolo sebe. Jste tak mnohdy lichotiví, až koketní. Dávejte si pozor na nebezpečné lidi, kteří budou chtít vaší náklonnosti zneužít.

Štír

  • klíčové vlastnosti: tajuplnost, nenápadnost, svůdnost

Jste tak trochu záhadní, avšak máte jisté vnitřní kouzlo, které okolí imponuje. Navenek působíte chladně, přesto jste schopni věci prožívat velmi intenzivně.

Střelec 

  • klíčové vlastnosti: inteligence, upovídanost, optimismus

Vaše chuť do života je téměř až nakažlivá. Vždy vidíte sklenici vody jako plnou, často jste však až příliš otevření a upřímní. Z případných sporů však zpravidla vždy vycházíte jako vítězové.

Kozoroh 

  • klíčové vlastnosti: vyspělost, disciplína, týmový duch

Ve společnosti vystupujete velmi cílevědomě a organizovaně. Často se z vás stávají skvělí obchodníci a prodejci. V sexuálním životě jste však tak trochu zvrhlíci. Často vás dožene vlastní ctižádost.

Vodnář 

  • klíčové vlastnosti: intelekt, inovativnost, láska pro lidi

Ke spokojenosti potřebujete být neustále ve společnosti a obklopovat se lidmi. Občas ale díky tomu vystupujete poněkud výstředně až podivínsky. Nenechte se ale odradit názorem jiných a buďte sví.

Ryby

  • klíčové vlastnosti: zasněnost, empatie, lehkovážnost

Často míváte hlavu tak trochu v oblacích. Jste vzájemně propojeni s celou řadou lidí okolo sebe, a snažíte se pochopit myšlení celého světa. Díky své zadumanosti pak působíte často tajemně, ale také svůdně.