Která znamení patří mezi nejchamtivější? Patříte mezi ně také?

Která znamení patří mezi nejchamtivější? Patříte mezi ně také?
Chamtivost, hamižnost a lakomost rozhodně nepatří mezi dobré vlastnosti. Podívejte se, jaká znamení kralují pomyslnému žebříčku chamtivosti a mají sklony bát se pustit každou korunu.

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Lvi jsou výrazným znamením, které je typické mnohdy poměrně kontroverzními povahovými vlastnostmi. Jako Lev máte pocit, že potřebujete být neustále nejlepší. Chcete stoupat v kariérním žebříčku a rádi si šetříte své bohatství, které postupně střádáte.

Zároveň se však snažíte ze svých peněz vytěžit maximum, takže se nebojíte investování. Chamtivost vás občas může trochu unést, takže nechcete blízkým kupovat dražší dárky a neradi cokoliv jen tak rozdáváte. Pokud už něco darujete, chcete z toho mít dříve či později alespoň nějaký prospěch nebo zvýhodnění.

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Jako člověk narozený ve znamení Panny nechcete přehnaně rozhazovat. Naopak si vážíte svých věcí, které chcete mít co nejvíce v pořádku. Snažíte se o svůj majetek pečovat tak, aby nebylo nutné utrácet další peníze za nákup nových věcí.

Problém však spočívá v tom, že jste na své úspory až příliš opatrní, což vám může bránit v nákupu potřebných věcí, ale i při rozhodování o investicích. Raději tak budete zálibně koukat na vysokou cifru na účtu, než se pouštět do i jen minimálně rizikových možností, jak vydělat.

Hromadění peněz může kozorohům propůjčit pocit jistoty. Zdroj: New Africa / Shutterstock

Kozoroh (22. 12. až 20. 1)

I když to jako Kozoroh nedáváte často najevo, občas se cítíte nejistí a chcete mít plnou kontrolu nad tím, co se ve vašem životě děje. A to včetně financí. Jen tak koupit dárek nebo pustit se do celkového většího nákupu vám tak může být značně proti srsti.

Hromadění peněz vám může propůjčit pocit jistoty a podpořit celkový dojem o úspěchu. Jen si dejte pozor, aby vás honba za penězi nestála cenné vztahy s ostatními lidmi. Občas se tak vyplatí trochu se zamyslet nad tím, jak můžete udělat i něco pro ostatní, a to nejenom za účelem zisku.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Ryby patří mezi hodně majetnická znamení. Není to však ani tak kvůli ryzí chamtivosti, ale spíše díky uvědomění vlastní hodnoty a toho, co dané věci vlastně stojí. Na první pohled se však tato rozvážnost a opatrnost v utrácení může jevit jako chamtivost. Chamtivost se však projevuje především v investování času nebo sdělování vlastních emocí, s čímž Ryby extrémně šetří. Někomu se začnete svěřovat až ve chvíli, kdy si získá vaši plnou důvěru se vším všudy.

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Jako Býk máte rádi hezké věci a patříte mezi materiálně založené lidi. Chcete hromadit svůj majetek a neradi se o cokoliv dělíte. Sami sobě rádi dopřejete krásné zážitky, a to i přesto, že by se mělo jednat o dražší zábavu.

Pokud však přijde na placení cizích účtů, rozhodně nebudete nadšení, ale naopak rozmrzelí, protože své těžce vydělané peníze si chcete co nejvíce užít přímo vy sami. Na kamarádech, ale třeba i členech rodiny tak budete šetřit, co to jenom půjde. Právě tento kontrast mezi tím, co dopřáváte sobě a co ostatním však může být příčinou zbytečných konfliktů.

Štír (24. 10. až 22. 11.)

Jako Štír si plně uvědomujete, kolik úsilí vás stálo peníze vydělat a neradi se s nimi loučíte. S ostatními o penězích neradi mluvíte a už rozhodně nechcete říkat, kolik si běžně vyděláte, protože vždycky existuje někdo, kdo má víc.

Snaha o dosahování stále větších výdělků může u Štírů fungovat pro ocenění vlastní hodnoty, kdy vám vysoká výplatní páska doplní potřebnou sebedůvěru a ujištění. Snažte se tak v životě hledat i další hodnoty, které vám s tím pomohou, protože peníze nejsou receptem na štěstí, i když zároveň mohou pomáhat s lepší psychickou pohodou.

Zdroje článku: