Zajímá vás, která znamení jsou nejvíce tvrdohlavá a jestli mezi ně nepatříte i vy?

Zajímá vás, která znamení jsou nejvíce tvrdohlavá a jestli mezi ně nepatříte i vy?
Býváte tvrdohlaví a občas také pořádně umanutí? Vliv má na to znamení zvěrokruhu, které někomu nadělilo přesně tyhle vlastnosti. Zjistěte také, v jakém znamení mají největší problém s tvrdohlavostí děti.

Beran 21. 3. –⁠ 20. 4. 

Beran jednoznačně patří k nejtvrdohlavějším znamením celého zvěrokruhu! Jelikož se jedná o ohnivé znamení s cholerickou povahou, není se vůbec čemu divit! Beran prostě musí mít vše podle sebe a přes to nejede vlak.

Pokud si něco umíní, bude na tom trvat a postaví si tvrdou palici za každou cenu. Dítě Beran je velice aktivní, extrovertní a srší novými nápady. Nebude mít problém najít si brzy kamarády. Může však mít velmi brzy sklony k cholerickým výlevům. Jakmile se totiž věci nedějí podle něho, velmi rychle se rozčílí a vzteká.

Žena Beran je velmi ambiciózní a jde si hrdě za svým cílem. Stejně tak jako dokáže být přátelská a milá, umí se velmi rychle rozčílit a je k nezastavení. Podobně je tomu tak u Berana muže. Je to velice cílevědomý jedinec, který si jde tvrdě za svým. Je velmi přátelský a vtipný, ale dokáže být taky přísný a rozčílit se k agresivitě. Obecně je to velmi tvrdohlavé znamení, které není radno rozzuřit. 

Býk 21. 4. –⁠ 21. 5. 

Další znamení zvěrokruhu, které má tvrdou palici, je bezpochyby Býk. Toto zemské znamení si dokáže postavit hlavu a nic s ním nehne. Býci bývají velice umanutí a tvrdohlaví, ať se jedná, o co chce, v každém případě si budou stát za svým.

Tvrdohlavost není jediná jejich špatná vlastnost, hned vedle ní se řadí lenost, sklony k přejídání nebo žárlivost. Dítě Býk bývá spíše nespolečenské, pasivnější a introvertní. Trvá mu déle najít si přátele a těžko se přizpůsobuje změnám. Žena Býk je velmi smyslná, potrpí si na dobré jídlo a luxusní věci.

Vyhledává hluboké vztahy a intenzivní milostná vzplanutí. Dokáže si ale také postavit hlavu a pořádně se zabýčit. Muž Býk je na jedné straně dobrým milencem a společníkem, na druhé straně má tendenci k lenivosti a alkoholismu. Každopádně si Býk umí pořádně postavit hlavu a nikdo s ním nehne.

zdroj: fizkes / Shutterstock

Lev 23. 7. –⁠ 22. 8. 

Mezi tvrdohlavými znameními bychom jistě také shledali Lva. Je to znamení velice cílevědomé a společenské. Často můžete Lva vidět na nějaké vysoké pozici, protože se prostě nikdy nevzdá a jde i přes mrtvoly, aby získal to, co chce.

Lev se rád obklopuje lidmi, je dobrým bavičem a králem večírků. Za každou cenu chce mít věci podle sebe a přes to nejede vlak! Jestli se věci dějí jinak než podle jeho představ, udělá cokoli proto, aby bylo po jeho. Dítě Lev bývá někdy poněkud zdrženlivé a chvíli mu trvá, než v životě prorazí. Umí být ale také pěkně tvrdohlavé a dokáže se pořádně rozvzteklit, když se mu něco nedaří.

Žena Lev je výrazná osobnost, která se snaží v každé společnosti zabodovat. Někdy si však neuvědomuje, že se nezavděčí všem a že to co se líbí ji, nemusí i ostatním. Přesto si vše udělá podle sebe a nebere ohledy na důsledky. Muž Lev může zpočátku působit poněkud introvertně a ačkoli někdy vyhledává samotu, skvěle se cítí mezi svými přáteli a rozpoutá vždy skvělou zábavu. Pozor ale, když nejsou věci podle něj, dokáže velmi rychle vybouchnout.

Kozoroh 22. 12. –⁠ 20. 1.  

Pořádně tvrdohlavé znamení je bezpochyby Kozoroh! Toto ambiciózní znamení staví na první místo kariéru a osobní růst. Je pro něho důležité, aby byl dobře zajištěný a mohl si dovolit vše, co si zamane. Když si něco vezme do hlavy, tuto myšlenku jen tak neopustí a musí to mít, i kdyby se to ostatním nelíbilo.

Je to však velice stabilní znamení, které nemá rádo změny a vyhledává pevné dlouhodobé svazky. Dítě Kozoroh je velmi vnímavé a zvídavé, a proto mu to obvykle dobře jde ve škole. Dokáže se však velmi snadno ovlivnit okolím a strhnout se partou k nějakým průšvihům.

Žena Kozoroh je velmi cílevědomá a zná své hodnoty. Vyhledává stabilitu a chce v životě něčeho dosáhnout. Dokáže být však pořádně tvrdohlavá a svůj postoj za žádnou cenu nezmění. Když se pro něco rozhodne, už v tom setrvá a nikdy se neohlédne zpět. Podobně tak i muž Kozoroh zná svou hodnotu a nedělal by nic, co by poškodilo jeho čest. Jeho hrdost je někdy důležitější než cokoli jiného.

Zdroj článku:
  • autorský text