Která znamení patří mezi nejdrzejší? Může být přehnaná drzost způsobena vaším astrologickým znamením?

Která znamení patří mezi nejdrzejší? Může být přehnaná drzost způsobena vaším astrologickým znamením?
Během svého každodenního života jste se pravděpodobně naučili jednoduchou pravdu: Někteří lidé jsou drzejší než jiní. Pochopitelně vás nejspíš zajímá, co za jejich chováním stojí. Ukazuje se, že přehnaná drzost může být způsobena jejich astrologickým znamením. Jak je to možné?

Vodnář

Jste-li narození ve Vodnáři, pravděpodobně máte sklony inklinovat k povoláním, kde uplatníte svůj intelekt a smysl pro inovace. To však neznamená, že se při jednání s lidmi automaticky vyhýbáte nezdvořilostem.

Řídíte se totiž primárně instinktem a etiketa je podle vás podřízena impulsům. Vodnáři mohou působit šokujícím, vzpurným, nekonvenčním a nevyzpytatelným dojmem, díky čemuž vystupují občas jako hrubiáni.

Jste také vizionáři a pohled do budoucnosti vás zaneprázdňuje do takové míry, že nemáte čas řešit přítomnost a lidi okolo sebe. Nemáte tak problém skočit do řeči někomu, kdo zrovna vedle vás mluví, či vám dělá problémy podržet někomu dveře. Pokud na vás Vodnář udělá hrubý první dojem, možná však stojí za to dát mu druhou šanci, abyste zjistili, zda se zlepší.

Lev

Lvi jakožto znamení Slunce, milují, když jsou jeho nápady středem pozornosti. Pokud se však odvážíte nesouhlasit, vystrčí Lev drápky. Jako Lvi máte nízkou toleranci ke všemu, s čím nesouhlasíte, a vaše potřeba mít vždy pravdu může způsobit, že jste velmi neomalení a neberete ohledy na pocity druhých.

Naštěstí se Lvi obvykle nesnaží být hrubí – často k tomu dochází spíše náhodou. Lvi jsou hrdí a sebevědomí, což může za určitých okolností působit jako hrubost. To je však poměrně lidské a záleží tedy jen na vašem okolí, jak se s vaší vzpurnou povahou zvládne vypořádat.

zdroj: Rido / Shutterstock

Štír

Štíři jsou odjakživa proslulí svou tajemností a schopností tropit žárlivé či urážlivé scény, a právě díky tomu patří na nejvyšší příčky pomyslného seznamu nejhrubších znamení zvěrokruhu. Na rozdíl od mnoha jiných znamení, která jsou drzá neúmyslně či podvědomě, Štír umí být neomalený záměrně a z taktických důvodů.

Většinou tak však reagujete pouze na základě vnějších vlivů. Jedním z takových podnětů pak může být situace, kdy máte pocit, že vám nebo někomu z vašich blízkých někdo ublížil. Pokud ze Štírů začnete cítit hrubost, můžete ho na to zkusit upozornit. Buď to přiznají a budou z toho mít radost, nebo to popřou a řeknou, že nejsou hrubí, ale pouze upřímní.

Panna

Praktické, pracovité a někdy kritické Panny mohou mít hrubé rysy. Touha po efektivitě a potřebě vše analyzovat se u vás může střetnout se společenskou etikou, kterou byste měli dodržovat. Paradoxně však Panny často chtějí být lidem okolo sebe užiteční, přičemž zpravidla poskytují rady, o které se nikdo okolo nic neprosil.

Často nabýváte dojmu, že být přímočarý a přímý je nejlepší způsob, jak poskytnout zpětnou vazbu. Pokud je tedy váš šéf nebo kolega Panna, můžete očekávat poměrně tvrdé hodnocení výkonu – zejména v případě, že máte tendenci brát si kritiku k srdci.

Kozoroh

Kozorozi jsou na tom s drzostí podobně jako Panny. Umíte být do jisté míry praktičtí, a nedělá vám tak příliš velký problém dát stranou emoce a sentiment, pokud díky tomu dosáhnete svého. Proto mnohdy přestanete vnímat své okolí, začnete mluvit až neomaleně a ne vždy se pozastavíte nad tím, jak vaše slova působí na ostatní.

Na rozdíl od Panny však může být zpětná vazba Kozoroha zcela nekonstruktivní. Pokud vám někdo řekne, kde děláte chybu, očekáváte také, že vám sami nabídnou řešení. A když vám náhodou naznačí, že jste nezdvořilí, nedělá vám sebemenší problém ukázat mu, kde jsou dveře.

Beran

Beran, kterému vládne Mars, tedy planeta boha války, je zdaleka nejhrubějším a nejvíce konfliktním znamením zvěrokruhu. Díky ohnivému živlu, který vládne jejich znamení, jste vášniví a spontánní. V hádce téměř nikdy neustoupíte, naopak jste často jejími iniciátory.

Je však důležité si uvědomit, že to v jádru duše neděláte úmyslně, a od vaší drzosti si často jen neumíte pomoct. Jste až přehnaně upřímní a impulzivní, z čehož vyplývá, jak se chováte mezi lidmi. Pokud je mezi vašimi přáteli Beran, můžete očekávat, že bude nové známé bombardovat neustálými otázkami a snažit se na odpovědi vtipkovat. Na druhou stranu však u Berana téměř vždy víte, na čem jste.