Hodíte se na šéfa? Znamení zvěrokruhu vám to prozradí

Hodíte se na šéfa? Znamení zvěrokruhu vám to prozradí
Jste drsný šéf, který si nebere servítky nebo hrajete šéfa kamaráda či berete svou práci moderním stylem? Listopad přinese blížencům dodržování každodenní rutiny a beranům zase stoprocentní výkony v práci. Býci zůstanou v pozadí a lvi si vydobydou nové platové podmínky pro své zaměstnance. 

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou rození vůdci a o správném směru, kterým se bude tým ubírat, není pochyb. Beran je rozvážný a má vysoké nároky na své zaměstnance. Požaduje od nich vždy stoprocentní výkon a nesnáší, když se někdo fláká. Zaměstnancům dávají možnost individuálně se rozhodovat a podporují jejich dobré nápady, prospěšné kolektivu. 

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býk je panovačný. Někteří býci raději zůstávají v pozadí a nechají věci přirozeně plynout. Spoléhají na dobře proškolené zaměstnance, kteří dokáží samostatně pracovat. Ti se řídí pravidly a postupy, které jsou pevné a neměnné.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Většině blíženců není zcela příjemné vydávat rozkazy a udržovat každodenní organizaci. Jsou to typy, které baví být součástí týmu a šéfování je zas až tak nebere. Zato jsou dobří v tom delegovat práci na několik důležitých zaměstnanců, kteří se pak pod vedením šéfa blížence mají dobře. Ovšem rádi dělají konečná rozhodnutí!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Není dobré podceňovat dominantní vlastnosti raka. Šéfové raci jsou velmi nároční na to, jak se věci dělají. Očekávají, že jejich zaměstnanci budou rozumět jejich přáním a také je předvídat. Nemají rádi potíže a očekávají, že vše půjde hladce.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou rození vůdci. V šéfovské pozici se cítí jako ryba ve vodě. Stojí za svými zaměstnanci a vyjednají jím dobré platy i pracovní podmínky. Jestliže jsou od vyššího vedení pochváleni, mají velkou radost. Rádi jsou majitelem firmy a nelíbí se jim, když je zpochybňována jejich autorita.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou velmi realistické, nemají přehnaná a nesplnitelná očekávání. Vedou firmu rozumně a spíše, než ideály jsou pro ně důležité výsledky. Vysoce si cení svého času a nemají rády přehnané emoční výlevy zaměstnanců.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají nejraději obdiv. Moc je nezajímá, kam společnost spěje a jaké jsou výsledky, ale spíš, jestli jsou dostatečně oblíbení. To dost často podkopává jejich autoritu. Bývají také obětí manipulace těch zaměstnanců, kteří chtějí pro sebe výhody.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou šéfové zarputilí a neústupní. Někdy mají přehnaná očekávání a trvají na věcech, které nejdou splnit. Dost často věří zaměstnancům, kteří vymýšlejí nereálné věci a chtějí je jen využít. Poté jsou velmi zklamáni. To podkopává jejich autoritu a nemají respekt.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vzhledem ke své nezávislosti a individualismu nejsou střelci až tak vhodní na šéfovské pozice. Nejsou týmoví hráči a mají potřebu jít za svými nápady nebo sny. Ostatní je však dost často nestihají. Také nezvládají metodickou organizaci a přeletují chaoticky z různých činností na jiné.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohové jsou dominantní osobnosti. Šéfové v tomto znamení trvají na absolutní poslušnosti a mají velkou autoritu. Nemají rádi ty, kteří se s nimi snaží manipulovat a derou se, kam nepatří. Dokážou si uhájit svoje pozice bez ztráty cti a s osobami, které jsou pro firmu škodlivé a nevhodné rychle zatočí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři příliš často šéfy nebývají. Jsou roztržití a nedokážou se soustředit na pravidelné plnění úkolů. Jsou nevyrovnaní a impulzivní. Ke svým zaměstnancům se však chovají celkem velkoryse a baví je s nimi pracovat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby přinášejí do společnosti zisk. Šéfové ryby jsou schopni starat se o zájmy společnosti a držet ji nad vodou. Penězům rozumí, protože je zajímá jejich tok. Často bývají vynikající šéfové a dobře vedou zaměstnance. Občas vyvolávají mylný obraz nerozhodnosti, ale když se jedná o zisk, jsou jako ryba ve vodě.

Zdroje: