Střelci: Zaměřte na cíl a pozor na černobílá řešení

Střelci: Zaměřte na cíl a pozor na černobílá řešení
Lidé narození ve Střelci jsou vstřícní, energičtí a pozitivní. Jsou to idealisté, kteří si přejí štěstí pro všechny a nesnesou, když je někdo zklamán nebo ošizen. Víc, než bojovníci za spravedlnost jsou to filozofové, kteří prostřednictvím knih a náboženství hledají odpovědi na bolesti světa. Není však možné snažit se uspokojit potřeby všech a všude.

Symbol šípu

Cesta mistrovství Střelců vede přes koncentraci na cíl. Střelec se musí držet zpátky a soustředit se než vystřelí. Zaměří-li se na cíl, všechny ostatní záměry se tomu přizpůsobí. Když síla nenajde cíl, zdegeneruje v chaos či agresi. Střelcova krásná bojovnost se zvrhne, jeho šíp klesne a ohňostroj se změní v nezkrotný plamen. 

Aktivní život

Milují akci a pohyb, rádi se připojí k běžícímu stádu, jen aby se rychle něco dělo. Ale tímto postojem mohou sami sebe přetěžovat. Je pro ně těžké odmítnout, mají pocit, že povinnosti a výzvy druhých do svého programu vždy zařadí. Proto často slibují i to, co nejsou schopni splnit. Střelci víc než ostatní potřebují dobré přátelé, kteří je v jejich konání podpoří. Jsou to praví extroverti, všude je jich plno a jejich hněv i smích jsou nakažlivé. 

Štědrý a velkorysý, ale svobodný

Temperament Střelce nelze zkrotit. Osobní svobodě je schopen obětovat mnoho. Je šťastný, když může být nezávislý a sám sebou. Střelec je štědrý a velkorysý, ale obdarovává spontánně. Pokud však cítí, že je tlačen do ubíjející rutiny a konvenčnosti, ztrácí nadšení a energii a hledá volný obzor, kde se může opět projevit svobodně.