10 výrazných vlastností neustupného Býka

10 výrazných vlastností neustupného Býka
Býk je prvním zemským znamením, jehož vládnoucí planetou je Venuše, symbol lásky a krásy. Býk si s ničím nedělá těžkou hlavu, miluje klid a pohodu, ale občas okolí překvapí svou proměnlivou náladou.

Přátelský a společenský

Býk je přátelský a laskavý člověk, který má rád klid a harmonii. Rád si zaleze do svého útulného koutku v domě, kde nechce být nikým vyrušován. Je však zároveň společenský, takže nevydrží být v ústraní příliš dlouho. V seznamování je opatrný a plachý, ale jakmile vycítí bezpečí, uvolní kotvy a jde přátelství vstříc. 

Zdroj: Autor: Jackie Niam / Shutterstock

Skvělý organizátor

Býk je výborným, ale vesměs tichým organizátorem. Když sedí ve svých plánech, nesmí být nikým přerušen. Nejlépe se mu přemýšlí o samotě a kdykoli jej někdo vyruší, dokáže být nepříčetný. 

Vztahovačný

Rozruší se také, když někdo nerespektuje předem stanovená pravidla jako je třeba včasný příchod na schůzku. Pokud se nedostavíte včas, Býk si vaši nepřítomnost vysvětlí jako ignorování jeho samého. Nedivte se tedy, bude-li po vašem pozdním příchodu rozčílený. 

Pomalý, avšak pečlivý

Býk potřebuje čas, aby dosáhl vytyčených cílů. Plánuje a uvažuje pomalu, ale s jistotou a velkou pečlivostí. Zakládá si na tom, aby věci byly přesně podle jeho představ a do svých plánů si nenechá příliš mluvit. 

Býk si vaši nepřítomnost vysvětlí jako ignorování jeho samého.

Upřímný

V komunikaci je Býk přímočarý. Se slovy příliš neotálí a obvykle vyjádří vše, co má ve své mysli. Občas dokonce mluví natolik rychle, že ve své řeči ztratí návaznost a jeho myšlenky se roztříští jako rozsypaná mozaika. 

Vždy upravený

Býkovi velmi záleží na vzhledu. O fyzickou stránku se stará s veškerou pečlivostí a pravidelností. Je vždy upravený a věci má obvykle na svém místě. Nestane se tak, že by na poslední chvíli hledal hřeben nebo v příručním zavazadle postrádal vlhčené ubrousky. 

Smyslný a milující

Býk si rád užívá všech smyslností života. Miluje dobré jídlo, poslech kvalitní hudby, umění a erotiku. Krása může být pro Býka požehnáním i prokletím. Povrchní krása je pomíjivá a těžko dosažitelná. Za trvalejší krásou se musí vydat hlouběji až do věčných pravd. 

Neklidný a sobecký

Býk se jen nerad vzdává svého majetku, lpěním na materialismu projevuje obavy o svou bezpečnost. Potřebuje mít svůj majetek pod kontrolou. Pokud se tomuto strachu podvolí, stává se neklidným a sobeckým. Není však nepřejícný k druhým, jeho sobectví bývá silné na základě vnitřní touhy být ve všech směrech dobře zabezpečen. 

Realistický a praktický

Býk dokáže být tvrdým a pragmatickým obchodníkem, vedoucím či učitelem. Váží si poctivé práce a sám může mít geniální nápady, díky kterým dosahuje bleskurychlého úspěchu.  

Silný a neústupný

Stojí si pevně za svým a neústupně lpí na svém přesvědčení. Sebejistě se vymezuje a brání si vlastní hranice, bohužel i přestože se třeba mýlí a pak nesmyslně obhajuje neobhajitelné.