Horoskop pro podlézavé: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k podlézavosti?

Horoskop pro podlézavé: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k podlézavosti?
V každé třídě, v každé kanceláři a prakticky v každé skupině se najde jeden podlézavec. Lidé tohoto typu se doplňují, lichotí a manipulují s lidmi, aby se jim zavděčili. Někteří lidé na podlézavce reagují velmi dobře a odměňují je, zatímco jiní se nenechají zmást a berou vše, co podlézavec řekne, s rezervou.

Když lidem neustále říkáte to, co si myslíte, že chtějí slyšet, může to být nakonec spíše nebezpečné než užitečné.

Beran

Energičtí a rozhodní Berani vždycky ví, co chtějí, ale nikdy se nepřiklání k podlézavosti. Berani jsou někdy příliš neotesaní a svou přímostí mohou ublížit citlivějším a opatrnějším lidem. Tito lidé jsou upřímní a vždy řeknou, co si myslí, a právě v tom tkví jejich síla.

Býk

Býci jsou často nesnášenliví a mají předsudky. Uvádí se, že ve znamení Býka se narodilo nejvíce diktátorů a náboženských fanatiků. Býk má sklony využívat druhé lidi a rád se nechá vydržovat luxusními předměty a dobrým jídlem a pitím. Na druhou stranu jsou Býci přímé znamení, které říká věci na rovinu a rádi hrají s kartami jasně vyloženými na stole. Sklony k podlézavosti nemají téměř vůbec.

Blíženci

Blíženci si umí získat přízeň druhých tím, že je pochválí. Vždy vědí, co mají říct a kolik je toho potřeba udělat, aby dosáhli svého, ale zároveň to nepřehánějí tak, aby jejich podlézavost byla zřejmá každému. Může být těžké rozklíčovat, zda jsou patolízalové, nebo je jen baví skládat komplimenty. Blíženci umí dobře mluvit a vést rozhovor, zvláště pokud tím získají to, co chtějí.

Rak

Nejvíce manipulativní věcí, kterou Rak dělá, je katastrofizování věcí. Není to lhaní ani hra na oběť, ale dělá věci horší, než ve skutečnosti jsou. Nejsou jen smutní, když se s nimi partner rozejde; jsou zničení a přesvědčení, že už nikdy nenajdou lásku. Každý, kdo je svědkem zlomeného srdce Raka, udělá cokoli, aby se cítil lépe.

Lev

Ne nadarmo se říká, že lev je králem džungle. Lev je rád středem pozornosti a dělá všechno pro to, aby si ho někdo všiml. Tito lidé se nikdy nespokojí s tím, že udělá jen minimum, proto vždy Lvi dělají víc, aby získali to, co chtějí.

Panna

Panny nemají vyloženě sklony k podlézavosti, ale jednou z manipulativních věcí, kterou Panny dělají, je pasivní agresivita. Panny ne vždycky řeknou na rovinu, co chtějí, ale utrousí náznaky a dělají neurčité, pasivně agresivní návrhy. Proto si ostatní lidé myslí, že s daným nápadem přišli sami a Panna s ním nemá nic společného.

Váhy

Váhy si přejí, aby byli všichni šťastní a aby nedocházelo ke sporům. Raději se prosadí tím, že jsou v jednání milí a příjemní, než aby museli skutečně dělat práci navíc. Váhy se svých cílů snaží dosáhnout tím, že se vždy snaží udržovat věci v harmonii a pozitivním duchu.

Štír

Když je Štír podlézavý, je to proto, že má zálusk na výhru. Jejich podlézání je prostředkem k dosažení cíle, ať už se jedná o vtírání se nadřízeným nebo o získání přízně rodičů jejich partnera. Štíři dokážou být manipulativní, takže své podlézavé schopnosti využívají k tomu, aby přiměli lidi dělat to, co chtějí oni.

Střelec

Ačkoli Střelci nejsou přehnaně kritičtí, rádi přijímají pochvaly a pravděpodobně se snaží zalíbit svým nadřízeným. Moc dobře ví, že pokud chtějí v kariéře postoupit, musí se určitým lidem podbízet.

Kozoroh

Kozorozi bývají na základní škole ty děti, které obědvají s učitelkou. Vždycky chtějí vyčnívat z řady a udělají cokoliv, aby zazářili. Kozorozi chtějí být každý měsíc zaměstnancem měsíce a být tím, kdo nejen odevzdal projekt dříve, ale také se postaral o to, aby si všichni pamatovali šéfovy narozeniny. Jejich úmysly ale nejsou špatné, jen jim opravdu záleží na tom, co si o nich myslí jejich nadřízení.

Vodnář

Vodnáři si myslí, že by bylo by škoda, aby se jako avantgardní znamení zvěrokruhu schovávali v pozadí. Věrni svému vzdušnému živlu jsou Vodnáři velmi nestálí. Někdo by mohl říct, že se Vodnář chová jako chameleon, ale ve skutečnosti se jen umí přizpůsobit.

Ryby

Ryby raději následují, než aby vedly a v tom, co říkají se snaží být opatrné. Být vůdcem dá tolik práce, a pokud pár zdvořilostních slov Rybám pomůže získat náskok před konkurencí, tím lépe. Ryby se řídí tím, že když někoho pochválí, získají tím pozornost natolik, že si je budou ostatní chtít udržet ve své blízkosti.

Zdroj: