5 typických vlastností vodních znamení, které je spojují. Najdete v nich sami sebe nebo své známé?

5 typických vlastností vodních znamení, které je spojují. Najdete v nich sami sebe nebo své známé?
Znamení zvěrokruhu se dělí do čtyř skupin podle živlů – oheň, voda, země a vzduch. Každá skupina má své charakteristické rysy a vlastnosti. Mezi vodními znameními jsou Rak, Štír a Ryby. Jaké tedy jsou? A poznáte se v jejich charakteristických vlastnostech a chování?

Silné emoce a city

Základním znakem vodních znamení je jejich extrémní citlivost. Jejich emoce a pocity je snadno dokážou úplně převálcovat a jim nezbývá nic jiného než se s nimi nějak vypořádat. Vše vnímají velmi intenzivně, a to v dobrých i špatných situacích. Často se tedy stává, že smutní celé dlouhé dny a nedokážou se z moře svých slz vůbec dostat. Proto potřebují někoho, kdo je v takových chvílích podrží a pomůže jim jejich problémy vyřešit.

Empatie a starostlivost

Společně s jejich citlivostí přichází také velké pochopení pro druhé, empatie a starost o to, aby se všichni kolem nich měli dobře. Umí každého utěšit a vždy vědí přesně co říct, abyste se daná osoba cítila lépe. V jejich společnosti se vždy budete cítit opečovávaní a v bezpečí. Rádi se tedy o ostatní starají, ale kvůli tomu mohou být i poněkud majetničtí. Nenechají vás jen tak odejít z jejich života, když už si k vám vytvořili pouto. Ani se tedy raději nepokoušejte zlomit jejich křehké srdce, protože by to nemuselo skončit vůbec dobře.

Přemýšlivost

Vodní znamení vše hodně prožívají, a tak nad vším také hodně přemýšlí. Do hloubky rozebírají i ty nejmenší detaily a jejich mysl často jede na plné obrátky. Možná proto mohou působit tišší a uzavření, ale oni jsou spíše zabraní ve svých myšlenkách. Občas se dokážou úplně ztratit z reality, protože jsou zasnění ve svých vlastních imaginárních světech.

Kreativita

Právě díky jejich hlubokému a kreativnímu myšlení mají také obrovskou fantazii. Jejich sny, vize i myšlenky jsou tak živé, že často ani nejdou rozeznat od reality. Nápady se jim tedy hrnou jeden za druhým, a tak ze sebe své silné emoce často dostávají pomocí umění či jiné kreativní činnosti. Jsou originální a umí vymýšlet a vytvářet věci, které by si ostatní snad ani nedovedli představit.

Intuice

Kromě jejich přemýšlivé a kreativní mysli se řídí také svou silnou intuicí. Myšlenky se na ně sice sypou jedna za druhou, ale ve většině situací se řídí svým srdcem a tím, co jim v dané chvíli připadá správné. A málokdy se spletou. Velkou roli u nich totiž hrají také smysly a instinkty. Jsou hodně všímaví a okamžitě poznají, když je něco špatně. Právě díky tomu umí tak dobře předpovídat, a to co jim říká jejich instinkt je zpravidla opravdu to nejlepší řešení.

Zdroje:

https://www.cosmopolitan.com/

https://zodiacfire.com/