Nejčastější znamení zvěrokruhu a data narození podle statistik. Patříte mezi ně také?

Nejčastější znamení zvěrokruhu a data narození podle statistik. Patříte mezi ně také?
Stalo se vám někdy, že vám připadalo, jako byste neustále potkávali lidi stejného znamení? Můžete si to vysvětlovat různě, ale jedním z faktorů mohou dost pravděpodobně být právě čísla. Dává smysl, že se v jednom znamení narodilo více lidí než v jiném. Která znamení jsou tedy těmi nejčastějšími?

Nejčastější data narození

Podle dat ze statistického webu FiveThirtyEight nejsou narozeniny v roce vůbec rovnoměrně rozmístěny. Statistika se zabývala daty narození v USA mezi roky 1994 až 2014 a výsledky jsou překvapující. Podle nich je totiž nejčastějším datem narození 9. září, ve kterém se narodil téměř dvojnásobek dětí než v tom nejméně častém, které spadá na 25. prosince. Snadno si tak můžeme spočítat, že nejčastějším znamení je Panna, takže pokud právě jich znáte hodně, teď už víte proč. Naopak nejméně častý je Kozoroh.

Dále také údajně existuje i období, ve kterém se průměrně rodí nejvíce dětí. To by mělo být v létě, což není až tak překvapivé, protože nejvíce narozeninových oslav skutečně probíhá v tomto období. Jaká jsou tedy ta 3 nejčastější znamení?

3 nejčastější znamení

Panna

Jak již bylo řečeno, na počátku září se rodí největší počet dětí, a tak se Panna umístila hned na prvním místě našeho seznamu. Navíc do znamení Panny spadá neuvěřitelných 9 z 10 nejčastějších dat narození, takže je to skutečně zasloužené. A máme štěstí, že to jsou právě Panny, občas sice přehnaně perfekcionistické, ale detailně orientované, pracovité a inteligentní bytosti. Jejich nevyčerpatelná energie a zdvořilé chování prostě dokážou zlepšit náladu. Navíc jsou organizované a produktivní a umí to přenášet na své okolí, což se bez pochyby hodí. 

Rak

Sezónou Raka začíná léto, a právě v něm by mělo být nejvíce narozenin v celém roce. Citlivých, starostlivých a pečujících Raků není nikdy dost, a tak je dobře, že jich mezi sebou máme tolik. Jsou intuitivní, soucitní, milující a mají potřebu se o ostatní starat a zařídit, aby se vždy cítili dobře. Jde o takové maminky zvěrokruhu, které vás dokážou utěšit a podržet, ať už je vaše situace, jakkoliv těžká. Nemusíte se bát, že byste svého Raka nenašli, nejspíš jste na něj totiž už dávno někde narazili.

Lev

I Lvi se řadí do seznamu nejčastějších znamení, přestože to může znít překvapivě. Všichni Lvi však nejsou jen sebestřední, bezohlední a posedlí svou popularitou. Jde totiž o znamení s milou a příjemnou povahou, kterou vám rádi ukážou, když si vás pustí k tělu. Jsou velice společenští a potřebují pozornost ostatních, což ale nemusí být vždy jen špatně. Potřebují se prostě cítit chtění a poté dokážou oživit každou oslavu nebo sešlost. Navíc jsou optimisticky založení a je s nimi vždy zábava, s tím můžete počítat.

 

Zdroje: