Horoskop pro pesimisty: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k pesimismu?

Horoskop pro pesimisty: Předurčuje vás vaše znamení ke sklonu k pesimismu?
Zajímá vás, kdo je ve vašem okolí věčný optimista a kdo má zase sklony k pesimismu? Může se jednat třeba právě o vaše znamení! Přečtěte si, na jaké znamení byste si měli dát zvlášť pozor.  

Beran 

Berani jsou velmi ctižádostiví a také tvrdohlaví, podobně jako Býci. Jsou však pro to, co dělají, zapálení až příliš a často jde vše ostatní stranou. Když se jim nedaří, jsou naštvaní na sebe i na všechny kolem sebe. Svět vnímají spíše pragmaticky a bývají proto realisté ale i pesimisté. 

Býk 

Býkům byla nadělena spousta negativních vlastností. Ačkoli jsou velmi cílevědomí a dobrosrdeční, jsou velice žárliví, paličatí, konzervativní a také leniví. Nejraději by věnovali všechen svůj čas jídlu a spánku. Při dlouhodobém nic nedělání pak mají sklony k pesimismu.  

Blíženci 

Toto vzdušné znamení je typické svou nespoutaností a nadšením pro vše nové. Jsou to vesměs extroverti, kteří chtějí být neustále mezi přáteli s dobrou zábavou. Stereotypní život není nic pro ně. Ačkoli mají více osobností, většinou žádná jejich stránka nezabředne do pesimismu.    

Rak 

Raci mohou být dobrými společníky, neboť umí druhým naslouchat a vždy se jim snaží poradit. Přesto se sami cítí jako velké oběti, kterým neustále někdo ubližuje. Nikdy nevidí chybu u sebe a ze všeho obviňují druhé. Pokud se jedinec v tomto znamení skutečně nezamyslí, sklouzne do silného pesimismu.  

Lev 

Lvi jsou velcí bojovníci a nikdy se snadno nevzdají. Pokud mají jasný cíl, bojují až do samého konce. Často se obklopují svými přáteli a samotu příliš nevyhledávají. Rádi se baví a za zábavou také velmi často chodí. Z toho důvodu jsou to spíše optimisté a problémy si nechtějí připouštět.  

Panna 

Znamení Panny si zakládá na rodinném zázemí a tradičních hodnotách. Jsou to pedanti, co se týče jejich domácnosti a zvláštní pozornost věnují svému vzhledu. Panny moc nebývají sami a nikdy se nenudí, proto nemívají sklony k pesimismu. 

Váhy 

Váhy si zakládají na svém perfektním vzhledu a nikdy by neinvestovali do něco laciného. Většinou se obklopují luxusními věcmi. Mívají spoustu přátel, neboť si užívají, když jsou oblíbení a zároveň chtějí být se všemi za dobře. Dokážou to však velmi dobře hrát na všechny strany. Nemají však důvod se kvůli ostatním hroutit.  

Štír 

Toto vodní znamení působí na první pohled nenápadně a nevinně. Skrývá se v něm však velký živel, který je schopen velkých věcí. Podobně jako Váhy si užívá luxusních věcí nebo dobrého jídla. Nikdo je příliš nedokáže vyvést z míry. Jsou velice vyrovnaní, a tak to nebývají pesimističtí jedinci.  

Střelec 

Střelci jsou velice energetičtí a jejich život je vždy pestrý a aktivní. Vyhledávají dobrodružství a nebrání se ničemu novému. Nejsou to příliš usedlí jedinci a neradi se dlouho zasekávají na jednom místě. Střelce lákají daleké cesty a pobyt v přírodě. Jsou to většinou velcí optimisté. 

Kozoroh 

Kozoroh má rád svůj klid a soukromí, které mu nesmí nikdo narušit. Často upřednostní svoje záliby a vášně před čímkoli jiným. Je to velmi vyrovnaný člověk, který je zvyklý být sám. Když ho někdo zklame, většinou neodpouští. Kozorozi jsou tak velice zásadoví, myslí pragmaticky, ale také ihned vidí nejčernější scénáře, proto mezi nimi najdeme největší pesimisty. 

Vodnář 

Vodnáři jsou velcí idealisté a srší spoustou energie. O svých velkých plánech mají také potřebu neustále mluvit. Pokaždé dokáží překvapit něčím novým. Většinou jsou pozitivně naladěni a hodně věnují čas vlastnímu rozvoji. Protože neustále navazují nové přátelské vztahy, málo kdy mají tendenci k pesimismu.  

Ryby  

Ryby vyhledávají především poklidnou rodinou atmosféru a na velký vzruch je příliš neužije. Proto tyto zrozence neuvidíme nikdy moc v popředí, jelikož jsou to spíše pasivní jedinci. Nedokážou však být dlouho sami, a když se jim nedostává dostatek pozornosti, mohou propadat depresím. Při dlouhodobější životní stagnaci u nich nastává i životní pesimismus.  

 

Zdroj:

  • autorský text