Jana (32): Musela jsem se přestěhovat i s dětmi k rodičům. Čekala jsem pomoc, ale to jsem se spletla

Jana (32): Musela jsem se přestěhovat i s dětmi k rodičům. Čekala jsem pomoc, ale to jsem se spletla
Musela jsem se přestěhovat ke svým rodičům spolu s mými dětmi. Bylo to těžké rozhodnutí, ale nebylo mi zbytí. V této situaci jsem doufala, že se budu moci spolehnout na pomoc svých rodičů. Bohužel jsem se však spletla.

Nikdy bych si nepřála, přestěhovat zpátky ke svým rodičům. Vždycky jsem toužila po tom být nezávislá a zvládnout si svůj život sama. Ale život se často nevyvíjí podle našich představ a musela jsem čelit situaci, kdy jsem se musela vrátit zpět do rodinného domu mých rodičů s dvěma malými dětmi.

Začátek nového života

Můj život se zcela změnil, když jsem se rozhodla odejít od svého partnera. Ocitla jsem se ve fázi, kdy jsem neměla kam jít, a tak jsem se odhodlala přestěhovat se se svými dvěma dětmi přestěhovat k rodičům.

Když jsem se přestěhovala, myslela jsem si, že mi rodiče budou nápomocni, že mi pomohou při péči o děti a při hledání nové práce. Bohužel, to se nestalo. Místo toho jsem se ocitla v napětí a stresu. Přestěhování bylo velmi náročné a s dětmi to bylo o to víc těžší. Rodiče byli kritičtí a neustále mi připomínali, že mé rozhodnutí bylo špatné a že bych se měla vrátit zpět tam, kde jsem předtím žila. Byla jsem zklamaná a cítila jsem se osaměle.

Po nějaké době jsem si uvědomila, že se musím chopit své situace a najít řešení. Začala jsem se věnovat svým dětem a trávit s nimi co nejvíce času. Snažila jsem se najít si práci, která mi umožní být s nimi co nejvíce a zároveň si vydělávat na náklady spojené s bydlením u rodičů. Brala jsem jakoukoli příležitost, která se mi naskytla a snažila se být co nejaktivnější.

Našla jsem
Našla jsem si práci, která mi vyhovuje a která mi umožňuje být s dětmi co nejvíce | Zdroj: Yuganov Konstantin / Shutterstock

Situace začala nabírat otáček

A postupně jsem si začala všímat, že se situace lepší. Moje děti se přizpůsobily novému životu a začaly si užívat to, že bydlí u babičky a dědečka. Našla jsem si práci, která mi vyhovuje a která mi umožňuje být s dětmi co nejvíce. A i když se mi původně zdálo, že se ocitám v pasti, nakonec jsem zjistila, že mi to vlastně dalo možnost začít znovu a udělat si pořádek v životě.

Myslím si, že když se ocitnete v podobné situaci, je důležité nevzdávat se. Musíte si uvědomit, že váš život není ztracený a že se dá vždy najít řešení. Je třeba se soustředit na to, co je důležité, což jsou hlavně vaše děti a vaše vlastní blaho.

Zkuste si najít čas na sebe a najděte si způsob, jak se odreagovat a načerpat energii. To vám pomůže zvládat každodenní výzvy a zlepšit váš pocit z vlastního života.

Existuje mnoho organizací a služeb, které mohou pomoci rodinám v těžké situaci. Zkuste si najít informace o těchto organizacích a službách a neváhejte je využít, pokud potřebujete pomoc.

Výzva, kterou jste překonali, může být pro vás i vaše děti příležitostí k novému začátku. Snažte se najít pozitivní aspekty své situace a těšte se na budoucnost. Pokud se budete soustředit na své cíle a na to, co vás dělá šťastný, najdete cestu, jak se s touto výzvou vypořádat a začít novou kapitolu svého života.

Zdroj článku:
  • Autorský text