Jsi samostatná osobnost. Nemusíš se každému zavděčit

Jsi samostatná osobnost. Nemusíš se každému zavděčit
Skoro každý, hlavně teenageři, jsou na sociálních sítí každý den. Vidí tam obrázky dokonalých celebrit a situací, které se v životě stanou jen málokdy. Každý chce být ale vždy ten, který tomu bude nejblíže, ale někdy je to spíše ke škodě.

Nesnažme se být jiní, když můžeme být MY. Lidé si na každém človíčkovi na této planetě najdou každičké negativum, které dotyčný má. A to je přesně to, co nás brzdí. Každému se zavděčit nemusíš, buď sám sebou.

Každodenní problém

Ať už jste učitel, lékař, finanční poradce, nebo kdokoliv jiný, každý se s tímto problémem v životě setká. Jako učitel se nemůžete zavděčit svou výukou 28 žákům ve třídě. Jako lékař se nezavděčíte každému jedinci, který k vám přijde. Jako finančního poradce vás většina bude brát pouze jako člověka, který je otravuje. V životě to tak chodí a mnoho lidí tyto situace silně pociťuje. 

Musíme si ale uvědomit, že každý je originál, každý je samostatná osobnost a nikdy a nikomu se nemůže stát, že by ho měli všichni rádi. Ani celebritám. A tak je dobré trénovat to, abychom i nebrali takové věci osobně a měli je trochu „na háku“. To je totiž cíl úspěchu. 

Každý člověk si potřebuje na tom druhém nahnat trochu toho ega, přiznejme si to. Představme si tuto situaci:

  • Pokud se na poli objeví dva hráči a budeme brát v potaz, že ten jeden z nich dostal na vysvědčení jednu 2, porazí hráče, který dostal dvojky 3. 
  • Hráč, který dostal dvojky 3 potká hráče, který měl jednu 3 a porazí ho. 
  • Jenže ten, který měl jednu 3 potká hráče, který ty trojky měl 2. 

Není to o známkách, ale o tom, že každý je lepší v něčem jiném a vždy se najde na světě někdo, kdo je o trochu „lepší“ než hráč předešlý. Funguje to ale i naopak. 

Buďte originál!
Buďte originál! | Zdroj: Ollyy/ Shutterstock

Pozitiva situace

  • Nejsi stejný jako ostatní, jsi originál. 
  • Můžeš dokázat ovládat věci lépe než ten druhý.
  • Nebudeš mít okolo sebe kupu lidí, mezi kterými si budeš muset vybrat ty, kterým můžeš věřit. 
  • Méně je někdy více. 

Negativa situace

  • Každý je nastaven jinak a pro někoho tato situace může být silnou zatěžkávací zkouškou

Nalezneme řešení?

Řešení se dá nalézt vždy. Pokud jste silnější hráči, snažte si nebrat věci příliš osobně. Pokud ale jste nastaveni tak, že vás skoro každá situace vyvede z míry, nikdy na to nejste sami. Máte okolo sebe určitě plno lidí, kteří vám dokáží pomoct nebo poradit, i když si to nemusíte ani myslet. Jsou tu pro vás!

Zdroj článku:
  • Autorský text