Manipulativní znamení zvěrokruhu, která druhé dokáží přinutit k čemukoli. Patříte mezi tyto mistry manipulace i vy?

Manipulativní znamení zvěrokruhu, která druhé dokáží přinutit k čemukoli. Patříte mezi tyto mistry manipulace i vy?
Všichni v sobě máme manipulativní sklony a občas je příjemné někoho přemluvit k tomu, co si přejeme. Někteří lidé jsou více zranitelní a snadno se nechají ovlivnit, jiní umí více odolávat. Tato 3 znamení jsou však v manipulaci mistry a jen těžko jim uniknou i ti nejodolnější. Jste mezi nimi i vy?

Blíženci

Když se mluví o manipulaci, rozhodně nesmí chybět znamení se dvěma tvářemi. Blíženci jsou sice inteligentní, přátelští a šarmantní, ale to jim dobře slouží právě i ke zneužívání druhých. Navíc si často upravují pravdu podle svých potřeb. Jinými slovy lžou, jako když tiskne.

Mohou se své lži snažit jakkoliv ospravedlňovat a omlouvat, ale používají je právě k tomu, aby dosáhli svého. Nejčastěji to dělají pomocí planých slibů nebo přehánění situací. Klidně tedy slíbí, že něco udělají, ale od začátku vědí, že se na to vykašlou. Rádi také přehrávají a díky jejich osobnímu kouzlu jim na jejich řeči ostatní hned skočí.

Blíženci jsou lidé mnoha tváří, a tak si nikdy nemůžete být zcela jisti tím, co od nich čekat. Svým lhaním se snaží zakrývat právě i své nedostatky a nejistotu, takže lžou i sami sobě. Jsou opravdu proměnliví a jejich nálady se mění téměř z minuty na minutu. Mohou vás tedy snadno oklamat nebo dokonce zradit, když jde o jejich zájmy. Umí totiž být neskutečně bezohlední.

Dávejte si na ně tedy pozor a snažte se do jejich manipulativních plánů nepřiplést. Když se jim totiž něco nepovede nebo něčeho litují, netrvá jim dlouho, než si najdou nějakou oběť, na kterou všechnu svou vinu hodí.

Štír

Štíři mají vůdčí schopnosti a umí proto druhými velice dobře manipulovat. Nemohou vystát, když se někdo snaží jít proti nim a požadují od svých známých loajalitu. Pokud se jejich požadavkům někdo nepodřídí, klidně na něj zapomenou a vymažou ho ze svého života. Navíc umí být poměrně zákeřní a pomstychtiví, takže při dosahování svých cílů se na druhé téměř neohlíží.

Štíři jsou záhadní, tišší a rádi pozorují z povzdálí. To jim pomáhá v hledání slabých míst u lidí, kterými manipulují. Jsou nedůvěřiví a žárliví, takže věnují pozornost i těm nejmenším detailům. Při přemlouvání proto umí být hodně přesvědčiví.

Když se navíc ocitnou ve slepé uličce, začnou obviňovat druhé a ti jsou z nich už tak rozpačití, že začnou pochybovat o sobě i svých názorech, přestože se ničeho špatného nedopustili. A právě to ze Štírů dělá jedny z nejlepších, ale i nejnebezpečnějších manipulátorů.

Lev

Lvi se rádi ujmou velení u situací, které se jich týkají. Snaží se mít vše pod kontrolou, což se přece nikdy neobejde bez špetky manipulace. Milují pozornost, takže když jim připadá, že jí nemají dostatek nebo nejsou obdivováni lidmi, od kterých to očekávají, musí na to jít po svém.

Jako manipulátoři jsou opravdu chytří a mazaní, přestože se tváří jako úplná neviňátka. Jsou totiž upřímní a řeknou vám na rovinu, co se snaží udělat, ale umí to využít ku svému prospěchu. Často tedy ani nepoznáte, že vás využívají a oni přitom pečlivě pracují na nějakém ďábelském plánu.

Také se snaží svůj záměr naznačovat a nenápadně vás dovést k tomu, co celou dobu chtějí. Například si klidně koupí nějakou věc jen proto, aby vám vyčetli, že jste to neudělali vy. Chtějí tedy, abyste se kvůli nim cítili špatně a vinili sami sebe, zatímco oni konečně dosáhnou svého.