Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Kozorohy

Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Kozorohy
Seznámení se s vlastnostmi vašeho hvězdného znamení vám může pomoci při hledání toho správného zaměstnání. Kozorozi, podívejte se, které profese by vás mohly naplňovat a umožnit vám osobní rozvoj.

Kozorozi jsou ambiciózní jedinci, kteří se nespokojí s obyčejným zaměstnáním. Touží přímo po vrcholných pozicích. Vůči společnosti jsou loajální do té doby, dokud je to stále v jejich zájmu. Dokáží vycítit ten správný moment, kdy odejít a zaměstnání změnit. Roy Gillett upozorňuje na skutečnost, že někdy mohou mít lidé narozeni v tomto znamení problém oddělit práci od volného času. 

Vědec

Kozorozi jsou známí jako skvělí organizátoři a řešitelé složitých problémů. Od nedokonané práce nikdy neodejdou a budou tvrdě pracovat, dokud nebude vše hotovo. Práce v laboratoři pro ně může být lákavá také pro přehlednost a jasnost. Na výsledky svých výzkumů budou náležitě pyšní a výstupy budou nadšeně prezentovat.

Zdroj: Autor: Mongkolchon Akesin / Shutterstock

Učitel na střední nebo vysoké škole

Kozorohům se bude v učitelské pozici dařit díky skvělým organizačním schopnostem a trpělivosti. Nemělo by jim činit problém efektivně koordinovat i velké skupiny studentů. Kozorozi však nejsou úplně stavění pro výuku malých dětí, které jsou na ně příliš chaotické.

TIP: více horoskopů najdete zde

Elektrikář, truhlář, instalatér

Kozoroh se většinou vydává po cestě formálního vzdělávání, ale pokud už se rozhodne jít rovnou do praxe, volí profesní cestu se zavedenou dráhou k úspěchu. Kozoroh se učí velmi rychle a brzy si vybuduje svou vlastní klientskou základnu.   

Účetní

Počítat peníze, kontrolovat výplatní pásky a podávat daňová přiznání je pro Kozorohy hračka. Data a čísla jsou pro ně přirozenou součástí života. Kozorozi si poradí také se změnami, které se v účetnictví nesmí brát na lehkou váhu. Profesní vzdělávání a rozvoj je u nich na prvním místě. 

Manažer nebo ředitel

Mnoho Kozorohů má vynikající vůdčí schopnosti, což je činí ideálními manažery nebo řediteli. Stanovují vysoké standardy pro sebe i pro ostatní a vždy se snaží zajistit dobře fungující tým.

Zdravotník

Díky potřebě disciplíny a rutiny se Kozoroh bude cítit dobře jako zaměstnanec ve zdravotnictví. Má velmi silnou morálku, která je v této profesi nutností. Pracuje se zápalem a rád má vše přehledně zorganizované. Při ošetřovatelské a zdravotnické práci všechny tyto vlohy naplno využije. 

Pokud jste Kozorozi, možná jste se v některých povahových vlastnostech poznali. Uvedené profese mohou být podnětem k přemýšlení nad výběrem té správné kariérní cesty. Čím více se zorientujete sami v sobě, zjistíte v čem jste dobří a co vás motivuje, tím větší je pravděpodobnost, že najdete práci, která splní vaše očekávání a přinese vám do života nové podněty k osobnímu růstu.  

 

Zdroje: