4 znamení, která milují školu a už teď se jí nemohou dočkat. Patříte vy nebo vaše děti mezi ně?

4 znamení, která milují školu a už teď se jí nemohou dočkat. Patříte vy nebo vaše děti mezi ně?
Konec prázdnin a s ním i začátek školy se pomalu blíží, a tak se žáci a studenti už musí připravovat také na svůj návrat do lavic. Někteří už se nemohou dočkat a jiní se na to zase raději snaží nemyslet. Která znamení se na školu už těší a proč?

Beran

Neklidní a netrpěliví Berani potřebují neustálé změny. Prázdniny si užívají právě proto, že jde o něco nového, narozdíl od běžného života, a mají čas na nová dobrodružství a zážitky. I tak se však po dvou měsících už těší na změnu prostředí, nové činnosti a aktivity, ale především na kamarády a kolektiv. Navíc jsou nadšení z předmětů, které mají rádi a těší se až se v nich naučí nové věci. Ve škole jim jde nejlépe týmová práce, protože jsou skvělými vůdci a dokáží svůj tým vždy dovést k úspěchu. I škola se se jim sice po chvíli omrzí, ale první školní dny jsou pro ně opravdu vzrušující a nemohou se jich dočkat.

Blíženci

Zvídaví a společenští Blíženci se na školní dny těší z mnoha důvodů. Baví je získávat nové znalosti a dovednosti, a tak je škola opravdu baví. Na druhou stranu se však snadno začnou nudit a je pro ně těžší se delší dobu soustředit. Proto většinou mají i celou řadu mimoškolních aktivit, na které jsou natěšení už celé prázdniny. Navíc se nemohou dočkat až uvidí své spolužáky a kamarády, se kterými dlouhou dobu neměli žádný kontakt. Kolektiv a společnost je pro Blížence zkrátka zásadní.

Sebevědomí Lvi školu berou jako své vlastní pódium, na kterém mají šanci zazářit a na své spolužáky zapůsobit.

Lev

Sebevědomí Lvi školu berou jako své vlastní pódium, na kterém mají šanci zazářit a na své spolužáky zapůsobit. Snaží se být ve všem nejlepší a často si stanovují hodně vysoké cíle. Nezdráhají se tím však ostatním pořádně pochlubit a předvést, jak to všechno zvládají. Je pro ně důležité mít kolem sebe lidi, a hlavně být často středem pozornosti a vidět, že se o ně jejich vrstevníci zajímají. Také si ale potřebují určovat nové cíle a výzvy, jak v učení, tak kroužcích nebo jiných mimoškolních aktivitách.

Panna

Perfekcionistické a organizované Panny se školy už skutečně nemohou dočkat. Zbožňují totiž řád a každodenní rutinu, která společně s školními dny přichází. Mají totiž vše naplánované dopředu, každý den vstávají ve stejnou dobu a vše je pro ně perfektně rozvržené. Škola jim pomáhá jejich život zorganizovat a po chaotických dvouměsíčních prázdninách bez žádného rozvrhu už potřebují najet na nějaký plán. Navíc jsou ve škole pečlivé a pracovité, a tak se na těší i na práci a řád, které pro ně školní rok přináší. Se začátkem září si konečně oddychnou a budou se moci pořádně soustředit na učení i své pečlivě promyšlené cíle.

 

Zdroje: