Filmy podle znamení zvěrokruhu. Jaký žánr se k vám nejvíce hodí?

Filmy podle znamení zvěrokruhu. Jaký žánr se k vám nejvíce hodí?
Občas je těžké vybrat pro sebe ten správný film. Co kdyby vám v tom ale pomohla astrologie? To se vždycky hodí! Podle svých vlastností i zájmů má totiž každé znamení svůj oblíbený žánr, který ho perfektně vystihuje a dokáže ho potěšit po všech stránkách. Jaký je ten váš? Komedie, sci-fi nebo horor?

Beran

Energetičtí a neposední Berani nesnáší nudu, a tak se přeci nemohou nudit ani u sledování filmu. Navíc jsou odvážní a spontánní a milují jakékoliv dobrodružství či vzrušení. Jejich nejoblíbenějším žánrem jsou proto bez pochyby akční dramata, u kterých budou napjatí od začátku do konce. Mají však rádi také sci-fi, a tak jsou pro ně ideální filmy o superhrdinech, které pro ně tvoří ideální mix.

Býk

Býci jsou trpěliví, stabilní a milují rutiny. Váží si starých zvyků a pravidel. Právě proto jsou pro ně vhodné nostalgické filmy odehrávající se v minulosti. Mají rádi staré klasiky, ale také historická a životopisná dramata, která si díky své trpělivosti dokáží užít mnohem více než ostatní. Rádi si u filmu ale také odpočinou, a tak je potěší, když v něm bude i trocha humoru.

Blíženci

Blíženci jsou společenští a komunikativní, ale také zvídaví a rádi se učí. Občas je těžké udržet jejich pozornost, ale když jde o něco, co je zajímá, dokáží se na to pekelně soustředit. Proto jsou pro ně nejlepší propracované detektivky, u kterých si budou lámat hlavu a nebudou mít čas myslet na nic jiného. A buďte si jisti, že vždy s jistotou odhalí vraha mnohem dříve než filmoví vyšetřovatelé.

Rak

Raci se řídí svými emocemi a jinak tomu není ani u filmů. Milují dobrá romantická dramata, u kterých si popláčou a společně s hlavními postavami prožijí celý jejich příběh. Rádi mají také emotivní životopisné filmy, protože se jim líbí, že v nich jde o skutečné příběhy. Důležitá je pro ně však také umělecká stránka filmu a zajímají se proto i o efekty a úpravy.

Lev

Odvážní a sebevědomí Lvi dokáží ze všeho nejlépe ocenit filmová dramata. S radostí a nadšením si užívají všechny emoce, které jsou s nimi spojené a napjatě sledují, jak vše dopadne. Zajímavé příběhy jim navíc přináší inspiraci do vlastního života, který nikdy nemůže být nudný. Slabost mají také pro muzikály a romantické filmy, které si díky své srdečnosti a vášni nemohou nechat ujít.

Panna

Panny se řídí logikou a mají smysl pro detail. Proto ve filmech nejraději vidí realitu a zajímá je cokoliv, co je podložené fakty. Přednost dávají dokumentům, ale milují také napínavé thrillery podle skutečných událostí. Nikdy jim neunikne ani sebemenší detail a může proto být pořádně náročné je potěšit smyšlenými příběhy. Raději jim dopřejte jejich milované dokumenty a ke štěstí jim nebude nic chybět.

Váhy

Váhy jsou umělecky založené, a proto je zajímají především oceňované snímky. Mají však rády i méně známé filmy od nezávislých režisérů a tvůrců, které často doporučují svému okolí. Důležitá je pro ně hlavně kreativita a barevnost, a tak milují i nápadité animované filmy, u kterých se pořádně pobaví v každém věku.

Štír

Chytří a záhadní Štíři si s lidmi ve svém životě rádi hrají a občas jsou až manipulativní, i když si to nechtějí přiznat. To rádi vidí i ve filmech, a proto jsou pro ně nejlepší temné filmy plné napětí, záhad, zločinu, ale především složitých psychologických triků. Obzvlášť když je hlavním hrdinou charismatický zabiják, to jsou Štíři přímo v sedmém nebi. Navíc se rádi bojí, a tak jim nevadí ani hororové příběhy.

Chytří a záhadní Štíři si s lidmi ve svém životě rádi hrají a občas jsou až manipulativní, i když si to nechtějí přiznat.

Střelec

Dobrodružní Střelci rádi cestují a poznávají svět i pomocí filmů. Milují cestopisné a dobrodružné filmy, ve kterých mohou vidět nová místa, ať už jsou skutečná nebo smyšlená. Vždy si rádi rozšíří obzory. Mají také rádi snímky od nezávislých tvůrců z různých zemí světa, ve kterých poznají odlišné kultury a úhly pohledu.

Kozoroh

Vážní a pracovití Kozorozi mají rádi tradice a zajímají se o historii, proto jsou pro ně vhodné právě dobré historické filmy. Potřebují ale, aby měly originální a zajímavou zápletku, chytré dialogy a pravdivý příběh, ze kterého se mohou něco přiučit. Učení je pro ně součástí zábavy, a tak jim nevadí, když film není vůbec vtipný. Spokojí se se zajímavými postavami a příběhem, který je podložen historickými fakty.

Vodnář

Originální a kreativní Vodnáři mají rádi neobvyklé a chytré filmy, které mají co nabídnout. Sami myslí daleko do budoucnosti a nic pro ně není nemožné. Proto mají v oblibě především sci-fi a futuristické filmy, které jsou pro ně inspirativní a fascinující. Rádi sledují také méně známé snímky nebo studentské či experimentální projekty, které se zabývají důležitými tématy.

Ryby

Pro zasněné Ryby je nejlepším žánrem bez pochyby fantasy. Filmy plné kouzel a nadpřirozených postav či dějů totiž ještě více rozvíjí jejich představivost a svou atmosférou je dokáží přímo očarovat. Na takových filmech milují jak kostýmy a složité efekty, tak příběhy plné fantazie. Proto rádi sledují také animované filmy či klasické hrané pohádky.

 

Zdroje: