Slavní Kozorozi: Co mají společného cílevědomý herec, bláznivý komik či britská vévodkyně

Slavní Kozorozi: Co mají společného cílevědomý herec, bláznivý komik či britská vévodkyně
Kozorozi jsou na sebe i druhé velice přísní, mají silnou vůli a pokud se nezaleknou náročných překážek, které jim osud přináší, je velká pravděpodobnost, že dosáhnou vytyčeného cíle. Ale ani na vrcholu nemají vyhráno.

Ač snad každý Kozoroh má rád rodinnou pohodu, neměnné zvyky a klid, v životě musí překonávat nečekané výzvy. Jak se s nimi vypořádali slavné osobnosti z řad herců?

Kevin Costner  (18. 1. 1955)

Vysoké a vzdálené cíle jsou Kozorohům vlastní. Kevin Costner se rozhodl stát hercem a točit dobrodružné a westernové filmy. I přes počáteční neúspěch, kdy jeho roli z oscarového snímku Velké rozčarování nakonec vystřihli, vydržel, a statečně s velkou trpělivostí zkoušel další příležitosti. V roce 1990 se konečně dočkal úspěchu, a to rovnou celosvětového, oceněného sedmi Oscary za film Tanec s vlky. Sám Costner obdržel dva - za hlavní roli a za režii. Jeho cílevědomost ho provází v jeho profesním životě i nadále. Po několika režijních propadech se ambiciózní herec, režisér a producent nevzdává a pomocí vlastních finančních prostředků si plní další sny natáčet vlastní filmy.

Catherine, vévodkyně z Cambridge   (9. 1. 1982)

Klidná a vyrovnaná Kate má pevnou vůli, silnou sebekontrolu a smysl pro povinnost. Dříve než něco udělá, pořádně vše promyslí. Právě díky těmto vlastnostem velice dobře obstojí v královské rodině. Catherine pochází z rodiny pilota a letušky. Studovala historii umění, biologii a chemii na škole, kde se také seznámila s princem Williamem. 

Anthony Hopkins  (31. 12. 1937)

Představitel Hannibala a řady jiných záporných postav je velice úspěšným a ctižádostivým hercem. Dokáže výborně ztvárnit temné postavy a nezalekne se žádné výzvy. Už jako dítě byl velký introvert, který zatoužil po kariéře herce. A co si umanul, toho také docílil. Profesionální úspěch vyvážil krachem v osobním životě. Jak už to tak bývá, když člověk vystoupá k vytouženému vrcholu, k pádu má velmi blízko, a obzvlášť lidé narození ve znamení Kozoroha často zahodí veškerou svou píli a pracovitost a propadnou se do temných vod strachů a úzkostí. Excelentní herec velkou část svého života bojuje s depresemi a alkoholovou závislostí.  

Jim Carrey  (17. 1. 1962)

O Kozorozích se tvrdí, že jsou co se humoru týče na veřejnosti suchaři. Na druhou stranu však dobrý humor je pořádná dřina a právě ambiciózní a trpělivá povaha Kozorohů této náročné mety může dostát. Jim Carrey dokáže rozesmát snad každého, ale v soukromí je nejraději sám.

Rowan Atkinson  (6. 1. 1955)

Že Kozorozi jsou v soukromí introverti a v pracovním životě se dokážou překonat potvrzuje i představitel Mr. Beana. Vynikající komik je velmi plachý člověk. Povahu Kozoroha obhajuje také smyslem pro pořádek a starostí o své potomky. Nedávno totiž nastoupil na mateřskou dovolenou se svým třetím dítětem, které má s novou přítelkyní - herečkou. Že se zde nejednalo o finanční nouzi je zcela jasné. Herec vlastní majetek čítající zhruba dvě miliardy korun. Mimo jiné našel zálibu v rychlých a drahých autech, kterých má celou sbírku.

Milada Horáková  (25. 12. 1901  ✝️ 27. 6. 1950)

Bojovnice za lidská práva a práva žen Milada Horáková prokázala obdivuhodnou statečnost a zatvrzelost. Za svým názorem si stála do nejposlednější chvíle svého života, který neúnavně zasvětila službě lidem. Potlačila své osobní a rodinné tužby a tiše trpěla komunistické hrůzy, aniž by dala své emoce či hněv najevo.