Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Štíry

Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Štíry
Seznámení se s vlastnostmi vašeho hvězdného znamení vám může pomoci při hledání toho správného zaměstnání. Štíři, podívejte se, které profese by vás mohly naplňovat a umožnit vám osobní rozvoj.

Dostanou-li Štíři důvěru se s pracovním úkolem popasovat sami, odvedou vesměs vynikající práci. Jsou zodpovědní a práci se snaží vykonávat dokonce až nad rámec svých povinností. Upřednostňují samostatnou práci před kolektivní. Roy Gillett upozorňuje ale na skutečnost, že pokud dělají něco, co jim nedává smysl, mohou propadat náladovosti a pesimismu.

Zdroj: Autor: Rabizo Anatolii / Shutterstock

Chirurg

Štíři si dokáží zachovat chladnou hlavu a řešit náročné situace, aniž by se nechali ovlivnit svými emocemi. Práce chirurga vyžaduje vysoce uvážlivý přístup a nervy jako z ocele. A právě to Štíři splňují. Dokáží odolat vnějšímu tlaku a soustředit se na důležitý úkol. Jejich vnitřní síla je vede k tomu, aby vytrvali, i když se může zdát, že je již vše ztraceno.

Inženýr

Kariéra inženýra Štírům nabízí příležitost uplatnit svůj analytický pohled v praktickém prostředí. Rádi řeší problémy, kde mohou ukázat své komplexní znalosti a dovednosti a jejichž výsledkem jsou produktivní a hmatatelné výstupy.

Chemik

Kariéra chemika nebo vědce se výborně hodí k badatelské Štíří povaze a jeho lásce k velkým výzvám. Práce chemika je většinou samostatná a Štír má rád své soukromí i v profesním směřování. Pokud se zaslouží o úspěch, je rád, když za projektem stojí hlavně jeho individuální práce. 

Výzkumník

I ve výzkumu se bude Štír cítit jako ryba ve vodě. Využije zde své praktické myšlení, pečlivost a soustředěnost. Kariéra ve výzkumu zahrnuje trpělivé zkoumání problémů, shromažďování důležitých údajů, provádění analýz, porovnávání a publikování. Po celou dobu výzkumné práce je většinou projekt zahalen tajemstvím, což Štíry na této profesi velmi přitahuje.

TIP: vždy aktuální horoskopy

Psycholog

Někteří Štíři se mohou dobře uplatnit jako psychologové, případně sexuální poradci. Vše, co je propojeno s lidskou duší Štíry vábí. Zvědavost spolu s cílevědomostí je pohání vyřešit každý problém. Na základě jejich schopnosti odpoutat se od problémů se z některých mohou stát profesionální terapeuti. 

Detektiv

Profese detektiva zahrnuje všechny dovednosti a procesy, které Štíra baví. Vrozená zvědavost, touha po tajemství, diskrétní práce a příležitost být uznán za své úspěchy jej motivuje k této zajímavé práci. Předpokládá se, že Štírova touha po pomstě, tedy zde možná v přeneseném významu po spravedlnosti, jej může k této práci taktéž podněcovat. 

Pokud jste Štíři, možná jste se v některých povahových vlastnostech poznali. Uvedené profese mohou být podnětem k přemýšlení o výběru té správné kariérní cesty.

 

Zdroje: