Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Blížence

Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Blížence
Seznámení se s vlastnostmi vašeho hvězdného znamení vám může pomoci při hledání toho správného zaměstnání. Blíženci, podívejte se, které profese by vás mohly naplňovat a umožnit vám osobní rozvoj.

Blíženci jsou dle Roye Gilletta rádi v jednom kole a bez problémů vykonávají i více zaměstnání najednou. Milují vymýšlení nových plánů, projektů a organizování akcí. Potřebují být mezi lidmi, sami v kanceláři budou nešťastní a časem u nich může dojít k vyhoření. Mnohem raději jsou v pohybu a uprostřed dění. 

Zdroj: Autor: Monkey Business Images / Shutterstock

Učitel

Blíženci rádi přijímají nové výzvy a jako učitelé budou stát před nějakou nabídkou každý den. I přes určité učební osnovy si budou Blíženci rádi tvořit svůj učební plán a dětem či studentům nabízet rozmanitou výuku. Jejich tvůrčí potenciál bude v této profesi maximálně uplatněn.

Turistický průvodce

Blíženci milují, když jsou mezi lidmi a každý den na jiném místě, což jim práce průvodce splní se vším všudy. Zajímavá místa a pokaždé nová skupina lidí Blížencům zajistí stále nové podněty. 

Překladatel

Blíženci jsou komunikativní a rádi pomáhají lidem s usnadněním přístupu k informacím. Díky překladatelské profesi budou často ve společnosti a na cestách. Při překládání využijí svou spontánnost, která jim pomůže vyjasnit mnohá nedorozumění. 

TIP: více horoskopů najdete zde

Novinář

Také rozmanitá práce novináře může být pro Blížence zajímavá. Jsou to často právě oni, jež bývají mezi prvními, kteří se dozví aktuality ze světa či blízkého okolí. Dokáží se skvěle orientovat ve společnosti a už vůbec jim nečiní problém komunikovat i v obtížných situacích. Rychle si získají důvěru úplně cizích lidí, což se jim při novinařině a mapování lidských příběhů bude náramně hodit. 

Zdravotní sestra

Přátelská povaha, vstřícnost a laskavost Blíženců, to jsou ty nejlepší povahové vlastnosti pro práci zdravotní sestry. Díky výborným komunikačním schopnostem si poradí i s náročnějšími pacienty. Jelikož Blíženci ocení stálé pracovní nasazení, nemocniční ruch a plnění více úkolů najednou je vůbec nezaskočí. Naopak bude-li jejich práce vyžadovat běhání z jednoho oddělení na druhé, budou pravděpodobně spokojení. 

Projektový manažer

Blíženci milují vymýšlení nových plánů a projektů. Jsou skvělými organizátory a jako manažeři si rychle vybudují pevné vztahy, díky čemuž mohou být úspěšní v plnění náročných projektových úkonů. 

Pokud jste Blíženci, možná jste se v některých povahových vlastnostech poznali. Uvedené profese mohou být podnětem k přemýšlení nad výběrem té správné kariérní cesty. Čím více se zorientujete sami v sobě, zjistíte v čem jste dobří a co vás motivuje, tím větší je pravděpodobnost, že najdete práci, která splní vaše očekávání a přinese vám do života nové podněty k osobnímu růstu. 

 

Zdroje: