4 pravdomluvná znamení, která by nelhala za žádnou cenu. Patříte mezi ně i vy?

4 pravdomluvná znamení, která by nelhala za žádnou cenu. Patříte mezi ně i vy?
Mluvit pravdu není vždy tak jednoduché. Je k tomu totiž potřeba i pořádná dávka odvahy, kterou v sobě každý jen tak nemá. A proto, přestože chcete, tak velmi často nejste tak upřímní, jak byste chtěli. Tato 4 znamení však lhát ani neumí a můžete se jim tedy se vším věřit. Která mezi ně patří?

Střelec

Otevření a sebevědomí Střelci si jsou tak jistí sami sebou, že ani nemají potřebu lhát. Vždy říkají jen to, co skutečně cítí a ani je nenapadne, že by lhát mohli. Nepřemýšlí však ani nad tím, jak mohou jejich slova ranit druhé, a tak se ostatní nebojí ani přímo kritizovat. Řídí se tím, že život je moc krátký na to, aby se takovými věcmi zabývali. 

Se stejnou upřímností je však vždy obdaří srdečnou pochvalou, když se jim na nich něco líbí. Lži od ostatních nemůžou vystát a ke svým blízkým jsou proto vždy naprosto upřímní. 

Beran

Berani jsou, podobně jako Střelci, sebejistí a když je nedokážete přijmout, je to zkrátka váš problém. Nemají potřebu lhát, protože se ostatním nesnaží nic dokazovat. Navíc neumí tak dobře číst emoce a neberou proto ani moc velké ohledy na pocity druhých. Ve své pravdomluvnosti si tedy neberou žádné servítky a klidně vás přímo do obličeje urazí. Rádi se kvůli tomu vrhnou i do velké hádky, ve které si budou pořád dokola obhajovat svůj názor, dokud hádku nevyhrají. 

Jejich energická a ohnivá povaha jim prostě nedovolí lhát, i když by to občas mohlo zachránit jejich vztahy. Podle nich je ale lepší být krutý než se přetvařovat.

Lev

Lvi se nebojí ničeho, ani říkání pravdy. A jsou na to patřičně hrdí, proto to rozhodně nehodlají měnit. Věří, že lidé je přijmou takové, jací jsou. Narozdíl od Berana a Střelce ale zbytečně nešíří to, co by ostatní mohlo ranit. Spíše všem dávají pravdivé odpovědi na jejich otázky. Někdy se ale možná svěřují až moc, což ostatní může dost překvapit.

Mají také sklony k přehánění a zveličování, ale nikdy by vám nelhali. Vzhledem k tomu, že chtějí být také dobrými vůdci, tak se skutečně snaží být pravdomluvní za každé situace.

Kozoroh

Kozorozi jsou ve všem naprosto upřímní a své sliby vždy plní. Jejich pravdomluvnost se však od předchozích znamení dost liší. S osobními záležitostmi a tajemstvími se totiž svěří jen svým nejbližším a získat si jejich důvěru může být hodně těžké. Když se jich proto zeptáte na něco, co vám ještě nechtějí říct, umí z toho lehce vycouvat. Díky tomu u nich rozhodně nehrozí, že by vás zbytečně uráželi.

O svém osobním životě sice neradi mluví a svá tajemství i tajemství druhých pečlivě střeží, ale to neznamená, že nejsou pravdomluvní. Nikdy by nelhali, jen se nevhodným otázkám opatrně a nenápadně vyhýbají.

 

Zdroje: