Sen, ve kterém se ocitáme nazí poukazuje na nejistotu, zranitelnost, ale může být také znakem svobody

Sen, ve kterém se ocitáme nazí poukazuje na nejistotu, zranitelnost, ale může být také znakem svobody
Vstanete, jdete na autobus do školy nebo do práce, čekáte na zastávce a najednou na sobě cítíte zvláštní pohledy. Uvědomíte si, že jste nazí. Začnete panikařit a v tom se probudíte. Naštěstí to byl pouze sen.

Nahota ve snech se spícím lidem objevuje poměrně často. Může naznačovat různé věci. Mnoho rozhoduje o tom, jak se ve snu cítíte. Někdo může nahotu ve snu pocítit jako nejtrapnější věc, která se mu zatím stala. Jiný se může cítit svobodně a nevázaně. Běhá nahý uprostřed města a pohledy lidí mu vůbec nevadí, naopak mu dodávají odvahu běžet dál. To co znamená tento sen u jednoho, může být pro druhého úplný opak. Proto je vždy důležité uvědomit si zejména emoce, které ve snu prožíváme.

Zdroj: Autor: xiuren..Click.Here...FREE / Shutterstock

Nahota představuje zranitelnost

Když jsme bez oblečení, jsme daleko zranitelnější a citlivější. Není nic za co bychom se mohli schovat, jsme zcela obnaženi. Takový sen může vypovídat o situaci v bdělém životě, kde jste se ocitli pod světly reflektorů a vůbec vám to není příjemné. Ochrana, kterou jste si v životě vytvořili, a ve snu se zobrazuje v podobě chybějícího oblečení, vám schází a vy se stáváte zranitelnými. 

Běhá nahý uprostřed města a pohledy lidí mu vůbec nevadí, naopak mu dodávají odvahu běžet dál.

Nahota naznačuje nejistotu

Nahý sen může poukazovat na problémy s nejistotou. Být nahý ve snu zintenzivňuje pocit, že vás ostatní svými pohledy kritizují, vysmívají se vám a soudí vás. Jsou věci, které skrýváme a tváříme se jinak než cítíme uvnitř. Nahota ve snu odkrývá všechny naše nedostatky, chyby a faleš. Sen vás může upozorňovat na to, že se snažíte být někým, kým ve skutečnosti nejste. Chcete na ostatní zapůsobit tak, že hrajete roli někoho jiného, lepšího, čestnějšího nebo na oko chytřejšího. 

Nahota představuje nepřipravenost

Pokud se ocitnete nazí ve snu ve škole nebo na schůzi v práci, sen zobrazuje vaši nepřipravenost na zkoušku nebo projekt. Můžete mít obavy, že vaše chyby budou odhaleny. Možná jste si v reálu vytyčili nerealistické cíle, kterých nejste schopni dosáhnout.

A co když si vás nikdo nevšímá?

Zajímavý bývá sen, kdy jsme uprostřed společnosti nazí, ale nikdo naši nahotu neregistruje. Všichni se chovají jakoby nic, jen vy sami se cítíte dosti nepatřičně. Tímto zvláštním obrazem vám sen chce naznačit, že jste zaměřeni příliš na sebe a problémy, které vůbec nemusí být složité, zbytečně zveličujete.

Jako nazí se cítíte skvěle

Pozitivní sen, kdy si lítáte nazí po světě a vůbec vám nevadí, že na vás lidé zírají, značí vaši otevřenost a touhu po svobodě. Možná se vám v poslední době podařilo odpoutat od něčeho, co vás dlouhou dobu svíralo. Tento sen potvrzuje, že se vám to podařilo. Jste volní!

Zdroje: