Sny o cestování jsou odrazem naší životní pouti

Sny o cestování jsou odrazem naší životní pouti
Ještě nedávno se nám o cestování mohlo jen zdát. Cestování je jednou z nejoblíbenějších aktivit, a tak se nemůžeme divit, že nás to i v našich snech táhne na cesty. I přesto, že už jsou alespoň některé cesty možné, pojďme se vydat do světa snů o cestování.

V jednu chvíli můžete být třeba v Thajsku, za moment zase na Špicberkách a stýská-li se vám po domově, stačí se probudit a jste zase doma. Sny, ve kterých se vypravujeme mimo domov jsou vzrušující a zábavné. Někdy v nich můžeme pocítit adrenalin z napětí a riskování, můžeme se ztratit, cestu opět najít, zažít dobrodružství a poznat jinou kulturu. Pokud vnímáte, že pro vás byl sen o cestování něčím významný a důležitý, zaznamenejte si důležité body, které vám utkvěly v paměti a vydejte se po stopách za svým podvědomím. 

Zdroj: Autor: everst / Shutterstock

Sny o cestování mohou naznačovat vaši pouť životem. Když se ve snu vypravíte na cesty, pak sen mluví obvykle o vaší životní dráze. Dobrodružství nebo naopak nudu, kterou při cestování zažíváte nějakým způsobem pravděpodobně zažíváte i v reálu. Zkoumejte, jakým dopravním prostředkem jste cestovali, co vás na cestách potkalo nebo s kým jste se setkali. Záleží na tom, zda jdete rovnou k cíli nebo spíš jen bloumáte světem, aniž byste někam směřovali. Rozhodující je, zda spěcháte obtěžkáni zavazadly nebo jste spíš uvolnění a relaxujete.

Všechny vaše odpovědi jsou pro výklad snu důležité. Cestování do cizí země může někdy odhalit zmatek a nejistotu, který vás v současném životě obklopuje. Možná je vaší snahou od skutečných problémů utéct. Jako turista vidíte pouze pozlátko dané kultury a nehledíte příliš na problémy země, které by vás mohly přivést opět zpátky k sobě. Otázkou je, čemu se chcete vyhnout a co před sebou skrýváte. 

Zkoumejte, jakým dopravním prostředkem jste cestovali, co vás na cestách potkalo nebo s kým jste se setkali.

Pokud se na cestě ve snu cítíte dobře, sen může odhalovat vaši touhu po změně. Je-li to pravda, považujte tento sen za podporu a povzbuzení k hledání nových příležitostí. To, čeho jste se možná ve skutečnosti celou dobu báli se vám prostřednictvím snu nyní nabízí jako možnost otevřít se novým zážitkům a zkušenostem. 

Máte sbalené všechny kufry, ale nemůžete ani za nic najít cestovní pas. Něco vám brání dotknout se nové zkušenosti, oprostit se od rutiny a vydat se do neznáma. Možná ve skutečném životě právě měníte zaměstnání nebo bydliště a potřebujete jen čas, abyste si na novou situaci zvykli. Naše nevědomí nás skrze sny upozorňuje na možné překážky a bloky, které nám brání žít svou přirozenost a uskutečnit naše plány. 

Zdroje: