Mají kameny na člověka vliv aneb mineralogie v praxi

Mají kameny na člověka vliv aneb mineralogie v praxi
Máte doma kameny a myslíte si, že jsou to jen pěkné dekorace? To jste na velkém omylu. Minerály mohou mít totiž na člověka velký vliv. Pokud vás láká zjistit, jak funguje vliv mineralogie na člověka, podívejte se s námi, jak nás jednotlivé kameny ovlivňují. Věříte?

Vliv kamenů na člověka

Již od starověku, možná však ještě mnohem dříve, byla kamenům přisuzována další vlastnost než jen jejich dekorativní vzhled. Během dlouhých staletí se tak k nauce o tvaru a struktuře drahých kamenů vyvinula i samostatná nauka o vlivu jednotlivých kamenů na zdraví a štěstí lidí.

Zdroj: Autor: Christy Liem / Shutterstock
  • Například jantar se používá při bolestech zubů,
  • ametyst podporuje imunitní systém,
  • hematit podporuje krvetvorbu a pomáhá při bolestech hlavy,
  • chalcedon pomáhá při horečkách a křečových obtížích.

Co víme o křišťálu

Již v době Aristotela kolovala zvěst, že kdo pije vodu z křišťálového poháru, zbaví se bolesti zubů. Jedná se o drahý kámen, který má pověstné očistné účinky. V současné době se z křišťálu vyrábějí například kyvadla, léčivé krystaly nebo drúzy.

Již v době Aristotela kolovala zvěst, že kdo pije vodu z křišťálového poháru, zbaví se bolesti zubů.

Umístění kamene poblíž hlavy zajistí klidnější spánek. Říká se, že největší sílu má křišťál v kombinaci s turmalínem. Křišťály si můžete pořídit i z České republiky, jsou většinou matné. Ty ze zahraničí, především z Brazílie, bývají často upravovány, a říká se, že se tím ztrácí jejich síla.

Vliv na člověka i prostor

Lidé citliví k energetickému vyladění člověka i domácnosti vám zajistí odizolování vaší domácnosti od nepříznivých vlivů, nebo vám doporučí vhodné kameny, které budou „uklízet“ energetický a emoční nepořádek, který se v domácnostech běžně nepříjemně kupí. Stačí se jen poradit a hned se můžete v domácnosti cítit lépe.

Máte oblíbené drahé kameny? Mají na vás nějaký vliv?

Zdroj: