Dcera se mnou soupeří o přízeň přítele. Myslela jsem, že se mi to jen zdá, ale je to příšerná pravda

Dcera se mnou soupeří o přízeň přítele. Myslela jsem, že se mi to jen zdá, ale je to příšerná pravda
Když jsem si poprvé uvědomila, že moje dcera se mnou soupeří o přízeň mého přítele, myslela jsem si, že se mi to jen zdá. Chci být se svým přítelem šťastná, ale zároveň nechci způsobit zbytečné rozpory mezi mnou a dcerou. 

Když jsem se dozvěděla, že moje dcera se mnou soupeří o přízeň mého muže, myslela jsem si, že se mi to jen zdá. Ale bohužel, je to krutá skutečnost. Je to něco, co jsem nikdy nečekala, že by se mohlo stát, a musím přiznat, že mě to velmi zasáhlo. Můj život se zdál být plný lásky a harmonie, a najednou se vše změnilo.

Všechno to začalo před několika měsíci, kdy jsem se seznámila s mým aktuálním partnerem. Byla jsem šťastná, že jsem konečně našla někoho, kdo mě bude milovat a bude mou oporou v dobrých i zlých situacích. Naneštěstí se mi ale zdálo, že moje dcera se k tomu všemu staví velmi odmítavě. Několikrát mi řekla, že se jí můj nový přítel nezdá sympatický, že je nesnesitelný a že s ním nechce trávit společný čas.

Postupně jsem si ale všimla, že se něco děje. Moje dcera se najednou začala více zajímat o to, co můj přítel dělá, co má rád a co ne. Začala se mu více věnovat a snažila se získat jeho pozornost. A já jsem si uvědomila, že se mnou soupeří o jeho přízeň.

Snažila se upoutat jeho pozornost
Snažila se upoutat jeho pozornost | Zdroj: Antonio Guillem/ Shutterstock

Byla to pro mě velmi těžká situace. Na jednu stranu mám ráda svou dceru a nechci ji ztratit. Na druhou stranu jsem ale hodně zamilovaná a nechci se vzdát šance na šťastný vztah s mužem, který mě dělá šťastnou. Bylo to velice složité rozhodování.

Jak najít cestu ven z tohoto problému?

Pokud bych měla dát nějakou radu lidem, kteří se ocitnou v podobné situaci, řekla bych, že je důležité věřit svým pocitům. Snažit se najít rovnováhu mezi svými potřebami a potřebami lidí ve svém okolí. Komunikace je klíčová, je důležité otevřeně mluvit o svých pocitech a vyslechnout i ty druhé.

Pokud jde o mě, rozhodla jsem se, že nebudu soupeřit se svou dcerou. Budu se snažit najít způsob, jak být šťastná jak s ní, tak s mým přítelem. Chci ukázat své dceři, že láska a vztahy jsou důležité, a že rodina je nejdůležitější.

Je však také důležité si uvědomit, že existují věci, které jsou mimo naši kontrolu. Například, pokud by můj přítel sám rozhodl, že nechce dál být se mnou kvůli mé dceři, musela bych to akceptovat. Nemohu ovlivnit rozhodnutí druhého člověka, mohu pouze ovlivnit své vlastní jednání a přístup ke vztahu.

Pro ty, kteří se ocitnou v podobné situaci, bych doporučila, aby vyhledali podporu u svých blízkých, nebo dokonce u odborníků na vztahy. Jsou to často složité situace, ale je podstatné najít řešení, které bude uspokojivé pro všechny zúčastněné.

Je podstatné najít řešení
Je podstatné najít řešení | Zdroj: Anatoli Styf / Shutterstock

Na závěr bych chtěla dodat, že vztahy jsou složité a vždy se objeví různé překážky. Je hodnotný být otevřený a upřímný vůči sobě i vůči druhým a nevzdávat se, pokud se něco nepodaří hned napoprvé.

Ať už se jedná o jakoukoli situaci, pamatujte na to, že musíte najít rovnováhu a respektovat se navzájem, aby vztahy mohly být zdravé a šťastné.

Zdroj článku:
  • Autorský text