Čekáš na něco důležitého a až budou vhodné podmínky. Velká chyba

Čekáš na něco důležitého a až budou vhodné podmínky. Velká chyba
Dalo by se říct, že celý život na něco čekáme. Někdy jsme už blízko našeho cíle, ale stále čekáme - tentokrát na vhodné podmínky. Proč si ubližujeme a odsouváme se dál od našeho cíle? Neměli bychom místo toho chytnout příležitost za pačesy?

Zakleté slovo AŽ

Největší chybu spatřuji v tom, že velmi často používáme slovo AŽ. 

Kdy se konečně odstěhujeme do většího bytu? Až bude Terezka větší. Kdy si najdu lepší práci? Až se odstěhujeme do toho většího bytu.Kdy už si koupím něco hezkého na sebe? Až budu mít tu lepší práci.

Příležitost nečeká

Je důležité si uvědomit, že příležitost nepočká. Objeví se, ale nebude čekat na to, až budeme považovat stávající podmínky za vhodné. 

Můžeme být roky nešťastní ve vztahu a konečně poznáme někoho, s kým bychom mohli být šťastní. To je příležitost k tomu, abychom žili svůj život lépe a na to přece máme právo - je to náš život. Ale přestože se doma s partnerem trápíme, čekáme na vhodnější podmínky. Máme malé dítě, takže se přestěhujeme k novému partnerovi, až dcera vyroste. Aniž bychom si to uvědomovali, tak ze strachu z neznáma si naprosto podkopáváme svou životní cestu. 

Nečekejte AŽ
Kde je touha, je cesta | Zdroj: eldar nurkovic / Shutterstock

Ztracené šance těžko polapíme zpátky

Znám ženu, jenž si přála pracovat jako cukrářka a chtěla se přihlásit na intenzivní cukrářský kurz. Když jsem ji potkala, vždy má otázka byla, zda už na kurz dochází. Ale její odpověď byla vždy stejná - čekám, až se se mnou přihlásí i má kamarádka, nechci tam jít sama. 

Jak to dopadlo? Bohužel smutně. Ta žena se na kurz nakonec nepřihlásila, vyhodili ji z její stávající práce a dnes už na cukrářský kurz nemá odvahu a zápal, jaký tenkrát měla. Tím se dostáváme k poslednímu bodu. 

Kde je touha, je cesta

Jestliže v sobě máte zápal a touhu po změně, nenechte tyto emoce a pocity odejít. Sedněte si, popřemýšlejte, zda je to opravdu to pravé pro vás. Pokud ano, běžte si pro to. Nečekejte na vhodné podmínky, protože ty nikdy nenastanou. Vždy nám bude stát něco v cestě, ale to je pointou všeho - zakopávat, zdolávat překážky a nakonec dojít do cíle.

Proto na nic a na nikoho nečekejte. Vezměte je s sebou a otevřete nové dveře. Určitě nebudete litovat.

Zdroj článku:
  • Autorský text